В ДНК на съвременния човек са оставили следи не само

...
В ДНК на съвременния човек са оставили следи не само
Коментари Харесай

Изкуствен интелект откри неизвестен досега прачовек

В ДНК на актуалния човек са оставили следи освен неандерталците (Neanderthal) и така наречен денисовци (Denisova), пишат учени от университета в Барселона в публикация, оповестена в Nature Communications.
Авторите проучват ДНК на актуалните поданици на Азия и Океания, за които се допуска, че са запазили генетичното завещание от антични жители на района. Екипът, управителен от Оскар Лао, е употребявал изкуствен интелект, защото досегашните способи не се оказали задоволително ефикасни.
Това е първият случай, когато за изясняване на родословието на човечеството се употребява така наречен надълбоко образование. То имитира работата на нервната система на млекопитаещите, предава БНР.
„ Ние използвахме тази специфичност, с цел да създадем логаритъм, който се се самообучава благодарение на фалшификати на геноми, получени при стотици хиляди симулации. При всяка симулация ние наблюдаваме вероятен път на еволюцията на човечеството “, изяснява Оскар Лао.
След като невронната мрежа била подготвена, ѝ било обещано да направи разбор на действителна ДНК.
В последна сметка изкуственият разсъдък разкрил следи от незнаен до момента човешки тип. Според учените той евентуално е някакъв хибрид сред неандерталците и денисовците. Друго съмнение е, че този незнаен прачовек е произтекъл от денисовците, само че е тръгнал по различен път на еволюция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР