В дните след Великден е възобновено изграждането на ГКПП Рудозем,

...
В дните след Великден е възобновено изграждането на ГКПП Рудозем,
Коментари Харесай

Възобновиха строителството на ГКПП „Рудозем“

В дните след Великден е обновено построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем ", заяви регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Според него, ограничаващите ограничения по време на пандемията на въздействат на строителството на обекта, за който е обезпечено 100 % финансиране. От гръцка страна строителството на пътя към границата е краткотрайно прекратено от близо месец поради карантина в Общината, на чиято територия е трасето.

Строителните действия по Граничен контролно-пропусквателен пункт ГКПП „ Рудозем-Ксанти “ също са били спрени заради неприятни метеорологични условия, само че построяването още веднъж продължава и в условия на изключително състояние.

Очаква се построяването на пътя на гръцка територия да бъде възобновено при започване на май, в случай че карантината се анулира. Граничният пункт при Златоград бе затворен по време на изключителното състояние по предложение на Областния щаб в Смолян, а след това и от гръцките управляващи има решение за затварянето му.

За отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград ", ще би трябвало единодушие и от българска, и от гръцка страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР