В дните след като президентът Доналд Тръмп обвини активисти на

...
В дните след като президентът Доналд Тръмп обвини активисти на
Коментари Харесай

Фалшиви твърдения за протестиращи активисти на Антифа заливат малки американски градове

В дните откакто президентът Доналд Тръмп упрекна деятели на Антифа за гърмежа на принуждение при митингите поради полицейските убийства на чернокожи, обществените мрежи са изпълнени с подправени клюки, че крайнолявата формация транспортира хора, с цел да провокира безпорядък в дребни градове из Америка.

Тези спекулации се подклаждат от консервативни новинарски медии и от подкрепящи Тръмп сметки в обществените мрежи, както и от подставени сметки във Facebook и Туитър.

Туитър и Facebook блокираха някои от подстрекателите на безпочвените клюки, популяризирани в обществените мрежи. В понеделник Туитър откри, че туит, който дава обещание Антифа " да навлезе в жилищни региони " и " бели " квартали, е бил пуснат от групировката на последователи на тезата за превъзходството на бялата раса (бели супремасисти) " Идентичност Европа ". Този Туит е бил споделен стотици пъти и представен в редица новинарски излъчвания онлайн, преди мениджърите на Туитър да го отстранен в понеделник, сподели представител на компанията.

Туитът обаче продължи да циркулира и във вторник по Facebook и Инстаграм.

От много години някои ползватели на обществените мрежи се пробват да делегитимират противоречиви или политически митинги с безпочвени теории, че те са проведени от богати спонсори или екстремистки организации. През уикенда Тръмп особено нарочи Антифа като виновна за съпроводените с принуждение митинги, провокирани от убийството на Джордж Флойд, като написа в Туитър: " Това е работа на Антифа и на радикалната левица ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР