В дните преди Коледа, когато топлината, любовта и вярата в

...
В дните преди Коледа, когато топлината, любовта и вярата в
Коментари Харесай

Вятър, вода, огън и земя завихрят „Магията на танца“ на ансамбъл „Чинари“ на 12 декември в зала 1 на НДК

В дните преди Коледа, когато топлината, любовта и вярата в положителното са по-силни от всяко друго време в годината, отбор „ Чинари “ допира сърцата със актуалната фолклорна приказка „ Магията на танца “. Талант, хубост, обаяние, майсторство и професионализъм ще завладеят зала 1 на НДК на 12 декември.
В основата на сюжета на музикално-танцовия театър са безконечните тематики за положителното и злото, любовта и омразата, мрака и светлината, претворени в четири съществени картини, съответстващи на четирите естествени стихии – вятър, вода, огън и земя. Като лексика „ Магията на танца “ залага на обичайния български фолклор, претворен по новаторски и автентичен метод в подтекста на актуалната стилистика. Изграден в ритмиката на актуалната музикално-танцова среда и в естетиката на актуалната сценография и костюми, спектакълът-импресия е съвременно претворена приказка, кореспондираща еднообразно сполучливо с всяко потомство и духовна настройка.
Хореограф и режисьор  на „ Магията на танца “ е художественият началник на отбор „ Чинари “ Асен Павлов. Сред създателите на музиката и аранжиментите са композиторите Костадин Генчев, Кирил Добрев, Пейо Пеев, Костадин Атанасов, Петър Миланов, Димитър Димитров, Сергей Стойнов. С функции в спектакъла са и трио „ Булгарина “ – най-новият формат на „ Чинари “ (събрал гения и очарованието на ангелските гласове Любомира Павлова, Деница Стойкова и Радостина Николова), чиято дебютна ария „ Химера “ гони върха в класациите и ще звучи за първи път онлайн и група „ Етнотикс “ - първата етно-рок група в България с женски квартет гъдулки.
Билети за спектакъла „ Магията на танца “, на цени от 20 до 40 лв., можете да намерите на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР