В дните между 5 - 14 октомври централната част на

...
В дните между 5 - 14 октомври централната част на
Коментари Харесай

Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин

В дните сред 5 - 14 октомври централната част на немската столица ще бъде преобразена от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните здания в града ще бъдат трансформирани точно от българи. Това са членовете на MP-Studio, което ще е единственото изобретателно студио, с три светлинни спектакъла в границите на „ Фестивал на светлините “ 2018 година Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.
Единственото 3D mapping шоу, което ще промени образа на Бранденбургската врата в града ще бъде дело на надарените българи. То ще трансформира красивия паметник в портал, свързващ международните култури посредством музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде отдадено на многоликостта Берлин.
За присъединяване в специфична категория „ Нека да създадем по-добро бъдеще “ са поканени 18 студиа от седем европейски страни, а измежду финалистите се подрежда и MP-Studio, което ще показа Германия и България. Седемте финалиста ще показват творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща конструкция в града. Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а спечелилите ще станат ясни след гласоподаване на жури и аудитория, което ще е отворено след 5-ти октомври. 3D mapping продукциите на всички класирали се за край студиа могат да бъдат видени на: https://festival-oflights.de/en/finalists-special-award-tv-tower/
Българите са определени да основат и специфична продукция, по случай седемдесетата годишнина от основаването на Израел. Светлинният театър ще се появи на 300-годишната фасада на найважната съществуваща барокова постройка в Берлин - Германския исторически музей и ще разкрие пред феновете богатата просвета, история и изкуство на страната.
MP-Studio са двукратни първенци в изданията на „ Фестивал на светлините “ през 2015 и 2016 година, грабвайки надлежно първо и трето място със своите 3D mapping произведения, проектирани на Бранденбургската врата и телевизионната кула в Берлин. Именно те са първият победител в състезанието, чието пилотно издание се организира през 2015 година Студиото е по-известно на българските фенове с обичаните на столичани светлинни спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 година, които описаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната художествена изложба (бившия Царски дворец) и Министерски съвет в София.

За „ Фестивал на светлините “
„ Фестивал на светлините “, Берлин, е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се организира през октомври, като за 14-та поредна година трансформира найизвестните исторически забележителности, паметници, улици и площади в немската столица в голяма светлинна апаратура.
За MP-Studio
MP-STUDIO, учредено през 2008 година, е високотехнологична компания профилирана в 3D Projection Mapping и интерактивни образни решения за събития. Компанията е пионер в сектора и се подрежда измежду най-успешните в сферата със своите над 180 плана в света: Австрия, Белгия, България, Германия, Грузия, Гърция, Дания, Дубай, Катар, Кувейт, Ливан, Русия, Франция,

Холандия, Швейцария и други Компанията е профилирана в основаването на шоу продукции, интерактивни съоръжения, образни резултати, интериорни и екстериорни проекции върху здания и триизмерни обекти, холограми, 4D Experience: лазерен и видео мапинг, лед мапинг, водна проекция, 3D анимации за виртуална действителност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР