В дните между 31 май и 3 юни, Варна отново

...
В дните между 31 май и 3 юни, Варна отново
Коментари Харесай

Завръща се зрелищната регата Varna Channel Cup

В дните сред 31 май и 3 юни, Варна още веднъж ще бъде хазаин на единствената по рода си регата Varna Channel Cup. Юбилейното, пето издание ще зарадва за следващ път варненци и посетители на морския град с красиво и зрелищно съревнование, което ще може да се следи в непосредствена непосредственост от Морската градина, крайбрежието на кв. Аспарухово и от пешеходната зона на Варненското пристанище.

Поради годишно възходящия интерес, тaзи година уредниците плануват включване на над 30 яхти или близо 250 души, като с изключение на българи измежду яхтсмените се чака да се причислят и представители на Украйна и Румъния.

За първа година регатата ще бъде предавана гратис и онлайн в 3D формат през приложението receQs. По този метод спортната комисия и всички запалени почитатели на надпреварата, ще могат да наблюдават в действително време протичащото се на борда с обезпечен феърплей тук – http://raceqs.com/regattas/63593. Излъчването ще има пет минути закъснение, насърчаващо лоялната конкуренция, а всички излъчвания ще бъдат записвани автоматизирано и ще бъдат налични и след надпреварата.

Varna Channel Cup е единствената регата в България, включваща гонки канал – езеро, с помощта на които яхтите се приближават оптимално до брега и публиката. Близките срещи на яхтите и екипажите със феновете се трансформира в празник и развлечение за цялото семейство и всички участници в надпреварата.

Отново измежду атракциите в програмата на събитието ще бъде провеждането на по този начин наречените Pro-Am или демонстративни гонки, които разрешават на феновете да се включат в екипажите на яхтите, където да тестват своите умения или просто да усетят адреналина от невероятното морско прекарване.

„ Варна е неповторимо място с опцията за осъществяване на подобен вид регата, която съчетава гонки в намерено море с преходи канал-езеро. Много малко са регатите по света, които оферират сходна атракция, а страстите за аудитория, за родители с деца е неописуема. Те безусловно могат да помахат и да окуражават екипажите от брега. Възпитаването на сходна просвета на почитание към спорта и морето е от изключителна значимост за младежите на нашия град. “ – споделя уредникът Лъчезар Братоев от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991.

Събитието се провежда под егидата на кмета Иван Портних и Община Варна, с поддръжката на Хотел – казино Черно Море – едно ползотворно партньорство, което подкрепя за привличането на по-голям брой задгранични участници и повдигането на равнището на събитието.

Пълната стратегия на регатата, дружно със съпътстващите я начинания ще бъдат обявени през идната седмица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР