В дните между 3 и 7 декември 34 киносалона в

...
В дните между 3 и 7 декември 34 киносалона в
Коментари Харесай

Вечер на европейското кино за първи път у нас

В дните сред 3 и 7 декември 34 киносалона в 27 страни от Европейския съюз ще бъдат домакини на специфични събития, акцентиращи върху благосъстоянието на филмовата просвета на Европа. В София МЯСТОТО е Дом на киното, денят е 7 ДЕКЕМВРИ, начало 19:00 часа!
ФИЛМЪТ е „ КВАДРАТЪТ” на режисьора Рубен Йостлунд, притежател на „ Златна Палма” от Фестивала в Кан и на още десетки кино оценки от целия свят!

Г-жа Мария Габриел персонално ще показа „ Вечер на ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО” – първо по рода си издание на план, основан по самодейност на Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА - МЕДИА, който е с отворен, свободен достъп за повече от 7000 жители на Европа и се провежда в партньорство с Европа Синемас.
На всяко от събитията домакини ще бъдат актуализирани киносалони, които принадлежат на паневропейската верига Europa Cinemas. Те ще стартират с прожекция на един от филмите, получили поддръжка от стратегия МЕДИА в последните две години. Публиката в тези 34 града ще гледа 20 разнообразни филми, определени от локалните разпространители. След прожекциите ще се проведат диалози с представители на креативните екипи на филмите или с кино специалисти-кинокритици, а за край на вечерта феновете са поканени на коктейл, на който могат да чакат изненади от МЕДИА. Събитията ще бъдат открити от представители на Европейската комисия и ръководителите на бюрата на ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА - МЕДИА в съответната страна.

Целта на този план е да показа на жителите поддръжката, която реализира действително Европейския съюз за основаването на нови кинотворби.
Европейската комисия въздейства върху образуването на аудиовизуалния бранш посредством Програма МЕДИА от 1991 година. Постига се сериозен триумф в поддръжка на съревнованието сред представителите на аудиовизуалните промишлености и в стимулиране на културното разнообразие в Европа. Едно от най-важните дейности е обезпечаването на спомагателна финансова опора в реализирането на разпространяването на европейските филми отвън страните, в които са създадени. Всяка година към 400 кино лентата могат да бъдат видени от публиката в цяла Европа благодарение на Програма МЕДИА.
Създателите на кино в цяла Европа добре познават и ценят МЕДИА. Но за публиката присъединяване на тази стратегия в обезпечаване на разнообразието от филми постоянно остава отвън осведомителния поток и е нужно да се сложи специфичен акцент върху значимостта на МЕДИА за Европа.

Публиките са прочувствено привързани към киносалоните в техните градове, в които се прожектират европейски филми с техните обичани артисти и режисьори, само че системата за финансиране от страна на Европейската комисия им наподобява като нещо далечно и несвързано непосредствено с действителността. Този план се осъществя за да се построи връзка сред двете действителности, да се прокара мост сред Програма МЕДИА с нейната значителност за киноиндустрията, и страстите на феновете, които ги трансформират в неразривна част от света на киното, когато гледат „ Студена война”, „ Убийството на свещения елен” или „ Граница”. Филмите могат да бъдат възприемани като образци за значимостта на европейските фондове в оформянето на локалните общности и в основаването на връзки сред другите страни в Европа. По този метод планът поддържа сполучливо и информационната акция „ Европейската комисия на локално ниво”.
„ Вечер на ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО” е едно неповторимо събитие, което ще се случи по едно и също време на 34 места в Европа. Благодарение на него публиката ще има опция да усети своята принадлежност към доста по-голяма и изпълнена с забавно разнообразие общественост. В същото време ще бъде обезпечена връзката с локалните особености на кината и разпространяването на филми във всяка обособена страна.
Събитието ще даде и неповторима опция за киноманите да надникнат „ зад кадър” на филмовата промишленост, да зададат въпроси към основателите на филмите или към специалистите от бюрата на Програма МЕДИА, да обменят мисли и усещания в неофициална конюнктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР