В дни на безчовечна ярост, кръвопролитие и жестокост, Българската Православна

...
В дни на безчовечна ярост, кръвопролитие и жестокост, Българската Православна
Коментари Харесай

Ние идваме: Висши духовници на БПЦ се държат като агенти за влияние на Путин

В дни на безчовечна гняв, клане и свирепост, Българската Православна Църква даде следващ знак на поддръжка към представителите на страна, причиняваща тези издевателства. На вчерашния ден Старозагорската митрополия присъди почетен плакет и грамота за присъединяване в тържествата във връзка 120-годишнината от освещаването на храм-паметник „ Рождество Христово “ – Шипченски манастир на посланика на Руската Федерация Елеонора Митрофанова. Този акт, осъществен в миг, когато тази страна избива хиляди християни, унищожава стотици църкви, даже когато в тях се крият дами и деца, е доказателство, че висшият клир на Българската Православна Църква се е трансформирал в проводник на непознати за българския народ и духовенство разбирания.

До този миг остана без отговор от Светия Синод и подписката за лишаване на Владимир Путин на присъденото му най-високо отличие на ППЦ през 2003 година – медал „ Свети Цар Борис – Покръстител “ (златен).

Подобно държание на висши духовници отблъсква миряните, приели базисните хуманни полезности на християнството и православието. Двуличието и мълчанието пред злото трансформират тези хора в съучастници, които приветстват по собствен метод политици, прегазили съществени воли и заповеди, известни като: Не кради! Не убивай! Не лъжесвидетелствай!...

Същата Българска Православна Църква имаше достолепието да избавя обречените от фашизма нации, а през днешния ден с безволие и наслада, поддържа агресорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР