В дневния ред на утрешния Изпълнителния комитет на БФС няма

...
В дневния ред на утрешния Изпълнителния комитет на БФС няма
Коментари Харесай

Без конгрес ще изберат новия президент на БФС

В дневния ред на утрешния Изпълнителния комитет на БФС няма точка за насрочване на дата за ексклузивен конгрес, съобщи БНР. Така наследникът на Борислав Михайлов ще бъде определен от членовете на Изпълкома.
Уставът на централата гласи: “При подаване на оставка, трайна неспособност да извършва отговорностите си или гибел, пълномощията на президент се извършват от първия вицепрезидент, а при неспособност или отвод от негова страна - от различен вицепрезидент, определен от ИК до провеждането на конгрес”.

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е претендент за кмет на Сливен и няма по какъв начин да бъде разгласен за изпълняващ длъжността президент на БФС. Така съвсем несъмнено на поста на Борислав Михайлов ще застане Атанас Фурнаджиев. “Да, има ме в общата картина за президентския пост. Това не е загадка. Има си правилник, който ще следваме”, призна самият Фурнаджиев.

Очаква се Фурнаджиев да извършва длъжността на президент до края на мандата на настоящето ръководство, който изтича през 2022 година Той няма да бъде краткотраен, а непрекъснат президент. Започва 10-годишната си кариера в БФС като началник и ръководител на Дисциплинарната комисия, а към днешна дата е член на Изпълкома и вицепрезидент. Бе определен и за член на комисията по маркетинг на УЕФА.

Фурнаджиев е приключил УНСС и има бакалавърска степен по “Счетоводство и контрол”. По-късно става магистър по “Външна търговия”. Той е шеф на “Форд Мото-Пфое”, ръководител на варненския “Пфое мол” и шеф на “КП Имобилиен”, която е притежател на “Белведере Холидей Клуб” в Банско.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР