В днешното забързано ежедневие е трудно да се храним правилно

...
В днешното забързано ежедневие е трудно да се храним правилно
Коментари Харесай

Забравете диетите! Ето как да сме здрави и във форма

В днешното забързано всекидневие е мъчно да се храним вярно и да спортуваме. След консултация със здравни и фитнес експерти, както и експерти по храните, е формиран следният лист от 7 лесни стъпки за по-добро здраве. Съветите в него се отнасят до две съществени правила – баланс и многообразие.

Номер 1: Закуската като наложителен табиет
Изследванията демонстрират, че хората, които закусват, одобряват по-малко калории на обяд и на вечеря. От значение е и типа на самата закуска – зърнените закуски или плодовете са доста по-полезни за разлика от яйцата и сладкишите, които допускат консумация на повече наситени мазнини по-късно. Счита се, че закуска, която е с високо наличие на фибри и въглехидрати, само че с ниско наличие на мазнини, усъвършенства метаболизма. Добър образец за това са бананите или сухите зърнени храни, плодовото кисело мляко, богато на антиоксиданти и калции, а също и енергийните блокчета, само че с ниско съдържани на калории и наситени мазнини.

Номер 2: Мислете „ на порции”
Храненето не трябва да надвишава нужното за организма количество. То би трябвало да е уравновесено и е целесъобразно да включва зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Някои по-важни детайлности: порцията месо е добре да е с размерите на тесте карти или колкото дланта ни, етикетите върху опаковките би трябвало да се четат, целесъобразно е да се хапват едно или две предястия вместо главното, належащо е да се одобряват доста течности и най-много вода.

Номер 3: Планирайте обособените хапвания
Похапването сред главните закуска, обяд и вечеря не е толкоз неприятен табиет, тъй като би могло да предотврати преяждането, а в това време поддържа равнището на кръвната захар обикновено, както и мозъчната активност уравновесена. За тази цел може авансово да се подготвят късчета плодове или зеленчуци, които да заситят моментния вкус. В никакъв случай обаче храната не трябва да се приема като средство, което да оправи настроението ни.

Номер 4: Малките промени и огромните разлики
Заложете на нискомаслените артикули, изяжте плода вместо да изпиете чаша плодов сок (един портокал има към 90 калории, до момента в който чаша сок от към 250 мл. съдържа 110 калории), прибавете към сандвича си горчица или други подправки вместо спомагателен бекон или сирене, не добавяйте масло към пуканките, консумирайте вода вместо подсладени газирани питиета.

Номер 5: Спортувайте
Ежедневните придвижвания са потребни за здравето, както и обичайните извършения в залата. За тази цел паркирайте на по-далечно място, изкачвайте стълбите вместо напредването с асансьор. Според специалистите е добре да вършим по 10 хиляди крачки дневно. Друг потребен съвет е балансирането на един крайник, до момента в който вършим нещо. Разхождайте кучето, а в случай че няма такова – себе си.

Номер 6: Запомнете „ правилата” за здравословно хранене
Те са 3: разнообразявайте храните от дневното си меню, консумирайте повече плодове, зеленчуци и зърнени храни, избирайте храни с ниско наличие на мазнини.

Номер 7: Погрижете се за себе си
Позволете си някакво лакомство един път или два пъти на седмица, потичайте или се разходете, отидете на масаж, занимавайте се с йога или медитация, подремнете си. Грижете се за себе си допустимо най-добре.

Obekti.bg
тагове диети форма здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР