В днешното издание на рубриката Мълчанието на чиновниците ще зададем

...
В днешното издание на рубриката Мълчанието на чиновниците ще зададем
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Крие ли зам.-кмет колко са фишовете за неправилно паркиране в Асеновград?

В днешното издание на рубриката " Мълчанието на служителите " ще зададем обществено въпросите, касаещи работата на Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи " към община Асеновград, на които от общинската администрация в града отхвърли да отговори. При това - двукратно. Както, преднамерено продължава да се случва, ни новина, само че кост имаме от градската администрация във връзка с журналистическо ни питане по тематиката. А при подаването му повторно, по Закона за достъп до социална информация, получихме полуотказ. Мотивът - нормалният: въпросите не били дефинирани, както изисквала нормата. Така се аргументира заместник-кметът на Асеновград - инженер Мария Вълканова, оправомощена краткотрайно да извършва длъжността кмет на града по времето, когато бе отправено запитването от Actualno.com. Или другояче казано, ся к`ви са тия въпроси?!
Единствената информация, която ни бе предоставена, е в какъв размер са приходите и разноските на Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи " за 2018 година А точно: за 12-те месеца на предходната година близо 205 300 лв. са приходите и към 198 500 са разноските на звеното. Общинската администрация премълча цената на същите параметри за първите шест месеца на 2019 година Не сподели и от какви действия са влезнали пари, по какъв метод са разходвани миналогодишните средства и защо ще бъдат вложени или предопределени събраните от тази година. И за край - ето на кои въпроси още получихме отвод за отговор от Мария Вълканова:
1. Какъв е броят на формираните фишове и на поставените скоби поради погрешно паркиране през 2018 година и надлежно - през първата половина на 2019 година на територията на град Асеновград?
2. Какви са най-честите нарушавания, от страна на водачите?
3. Какви са най-честите проблеми и компликации, с които се сблъскват чиновници от Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи " по време на осъществяване на служебните си отговорности в Асеновград?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР