В днешното издание на "Беновска пита" по всички актуални политически

...
В днешното издание на "Беновска пита" по всички актуални политически
Коментари Харесай

Политолог: В момента ситуация е много хейтърска

В днешното издание на "Беновска пита " по всички настоящи политически тематики на посетители са анализаторите Татяна Буруджиева (политолог) и Харалан Александров (социален антрополог).

"Всеки, който се има за демократ да спре да указва на другите какво да прави. Най-бързият и добър метод да докажеш, че си воин е да имаш зложелател. В момента, в който не сработва тази скица, се търси идващ зложелател.

Човек, който предизвика мисленето на публиката, а друг, с който всички са съгласни, той е добър анализатор. Трябва повече мисъл и отговорност към демократичните полезности. Огромната част от българите седят пред тв приемниците и не са толкоз разграничени ", изрази мнение Буруджиева.

"Протестиращите избраха да стартират и да стачкуват тъкмо сред двете институции – Министерски съвет и президентството. Институцията дава опция всеки президент да вкара в нея собствен смисъл. Самата концепция за разбирането на тази институция води до съответните дейности и позициониране. Когато главната ти функционалност е да олицетворяваш народа, всеки президент преценя по какъв начин да го направи ", разяснява тя.

"Нямаше нито един президент до този миг, който да не влезе в спор с изпълнителната власт, всеки влизаше. Президентът напълно не е без власт, както се приказва, изпълнителната власт е лишена от опция да претендира за доверие, като няма мажоритарен избор ", добави Буруджиева.

"В момента е доста хейтърска обстановката, каквото и да кажат, се намират групи, които да подлагат на критика. Има псевдоусещане за цялостна независимост, която е в границите на свободия, няма почитание на достолепието на другия. Всеки счита, че може да написа и разяснява всичко, познава или не ", приключи тя.

Харалан Александров, от своя страна, показа:

"Критерият за обективност е дали подкрепяш позицията на произнасящият се, пробва се да се откри монопол върху истината. Това се назовава тоталитарно положение на мозъка, където не е позволена друга позиция. Лагерите се опълчват един против различен и в случай че се опитваш да имаш уравновесена позиция и двете страни те атакуват ".



"Процесите на прегрупиране са факт, живяхме във времена на доминация на ГЕРБ, опозицията не беше в добра кондиция, нуждата от наличие на несъгласни съвсем изсмука президента Радев и той влезе в тази роля. Нинова дава всички изгледи да поеме мощна опозиционна роля, което ще даде съображение на президента да се прибере. Сега Радев е освободен от нуждата да бъде водач на опозиционното мнение. В спора кой ще ръководи Борисов или Радев, отговорът е Корнелия Нинова ", сподели още Александров.

"Инициативата за визитата на Каракачанов в Съединени американски щати е американска, ясно е, че нашите съдружници имат потребност от имат надеждни съдружници на тази територия, поради непрекъснатите опити за дестабилизация на района от съветска страна. Христо Иванов има извънредно значима роля - може да обезпечи посланичество на прогресистката демократична класа ", изясни анализаторът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР