В днешно време всичко може да се превърне скандал. Но

...
В днешно време всичко може да се превърне скандал. Но
Коментари Харесай

Нов скандал около коронацията на Чарлз III е свързан със свещен обект.

В днешно време всичко може да се трансформира скандал. Но в този случай несъгласието има стотици години история, а пламъкът на казуса следва да се разпали още веднъж към коронацията на новия английски монарх - Чарлз III. Научете повече за Камъка на Съдбата и за какво може да се трансформира в мотив за проблеми.

Камъка на Съдбата, както е прочут, е исторически артефакт, обвързван с историята на Шотландия. Около него има поредност от спорни събития, а огънят на раздора е жарък още веднъж. Преди брони дни беше оповестено, че камъкът ще е част от коронацията на крал на 6-ти май тази година. За да се случи това, Камъка на Съдбата би трябвало да напусне Шотландия и да бъде отвеян в Лондон за събитието.

 
Какво съставлява Камъка на Съдбата?
Камъка на Съдбата е античен знак на шотландската монархия, употребен от епохи при встъпването в служба на нейните крале. Той е със статут на заветен предмет, най-ранният му генезис е незнаен.

Камъкът е бил употребен за на шотландските кралски особи в продължение на епохи, преди да бъде изнесен от страната от крал Едуард I през 1296 година Върнат е 700 години по-късно.

Тронът на Елизабет II беше върху камъка по време на нейната през 1953 година, само че беше върнат в Шотландия преди повече от четвърт век.

 Добави изложение
1963 година - трона, дружно с Камъка на Съдбата изпод
 
Кога е откраднат камъкът? През 1296 година крал Едуард I от Англия заграбва Камъка на Съдбата от шотландците и го вгражда в нов престол в Уестминстър. Оттогава се употребява в церемониите по коронясването на монарсите на Англия, а по-късно и на Англия.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР