В днешно време сигурността на работните места е почти несъществуваща.Младите

...
В днешно време сигурността на работните места е почти несъществуваща.Младите
Коментари Харесай

Ценен и уважаван: 5 начина да станете незаменими в работата си

В днешно време сигурността на работните места е съвсем несъществуваща.

Младите експерти избират да бъдат гъвкави и да не се заседяват на едно място за прекомерно дълго време.

Предвид този факт, има ли причина да се стараете да станете незаменим за вашия началник?

Все отново, даже и да се превърнете в най-хубавия чиновник и шефът ви да не желае да ви уволни за нищо на света, опцията да изгубите работата си не изчезва изцяло. Истината е, че неприятни неща се случва даже на най-хубавите хора.

Да бъдеш скъп и почитан чиновник, обаче значи, че ще имате по-добра, въпреки и не безспорна, сигурност на работното място. Важно е да не се не помни и, че страхотните чиновници получават отлични рекомендации, които могат да им оказват помощ в търсенето на нова работа.

В края на краищата, най-важно е да сте щастливи и задоволени от работата си, а за задачата би трябвало да и бъдете отдадени и да изпитвате същински интерес към нещата, с които се занимавате. 

„ Когато вашите сътрудници виждат, че давате всичко от себе си, без да търсите светлината на прожекторите и  без да получавате някаква отявлена награда, вие повдигате летвата на качество, което се чака от вашата група. Поддържайте високо летвата и един ден ще се превърнете в образеца, към който да се стреми всеки. “, написа Джеймс Алтъчър в своята книга „ The Rich Empoyee ”.

Като създател и изпълнителен шеф на Mirasee, това са качествата, които съгласно мен превръщат служителите в жизненоважна част от всеки екип:

1. Имат необятен набор от умения

Когато работодателите наемат хора, те търсят характерни умения и качества. Без значение дали става въпрос за финанси, интервенции, маркетинг, продажби, развиване или, която и да е било друга област в границите на компанията, би трябвало да имате нужните умения, които се изискват от вашата работа.

Трябва да сте подготвени да се учите на нови неща и от време на време да поемате напълно друга от нормалната за вас роля.

Има и други умения, значими за работодателите, които не са експлицитна част от длъжностната характерност. Става въпрос за по този начин наречените „ мета “ умения, нужни във всяка специалност.   

Пример за това е умеенето да организирате себе си, работната ви среда и вашите задания. От огромно значение е и способността да спазвате крайните периоди и да поемате отговорност за вашата работа.

Също толкоз значимо е и умеенето да поддържате връзка добре по предпочитания от компанията метод, било то по е-поща, телефон или лице в лице.  Да не забравяме и,че всеки шеф би желал чиновниците му да се схващат и да поддържат добри взаимоотношения на работно място.

2. Имат положителни настройки

Още по-голям от разнообразните умения е фактът, че скъпите чиновници внасят едно по-позитивно и оптимистично отношение към работата. Те споделят настройки, присъщи за сполучливите бизнесмени, те са устойчиви във времена на компликации и неуспехи, отказват да приемат ролята на жертва и не се осланят на несигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР