В днешно време сигурността е стока, търгува се с информация.

...
В днешно време сигурността е стока, търгува се с информация.
Коментари Харесай

Доц. Иванов: Църквата лесно може да служи на чужди интереси

„ В днешно време сигурността е стока, търгува се с информация. Църквата елементарно може да се трансформира в институция, която да служи на непознати ползи “.

Това съобщи специалистът по интернационална сигурност и ръководство на спорове доцент Искрен Иванов във връзка експулсирането на съветски свещеници и затварянето на Руската черква в София в края на предходната седмица.

По думите му е обикновено религията и философията да правят отстъпка обратно, когато приказваме за национална сигурност . Според него събитията са разследване на положителната работа на българските и македонските служби. Той въпреки всичко посочи, че виновните институции у нас имат навика да отсрочват във времето  решението на основни въпроси и да обработват прекомерно постепенно информацията от партньорските ни служби в чужбина.

„ Може да има подценяване на обстановката, на фона на тези 70 дипломата, които напуснаха България, службите евентуално тогава са решили да не прекаляват “.

Доц. Иванов предложи в Руската черква да служат български свещеници , защото тя по този начин или другояче е благосъстоятелност на страната. Според него тя няма по какъв начин да бъде затворена за дълго, защото миряните имат право да я посещават и нямат виновност за случилото се .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР