В днешно време почти всички момичета използват грим. Независимо дали

В днешно време почти всички момичета използват грим. Независимо дали ...

Защо да почистваме четките за грим по-често?.


В днешно време почти всички момичета използват грим. Независимо дали ще е лек фон дьо тен, който да прикрие нежеланото акне, или пък цяло изкуство върху лицето, в дома и чантата на една дама има поне един козметичен продукт.

Освен че е хубаво да използвате качествени гримове, трябва да помислите и за чистотата на материалите си. Четките за грим са едни от най-бързо изхабяващите се аксесоари и често ви се налага да ги сменяте. Все пак, може да спестите пари като ги почиствате след всяко използване и така ще може да ги задържите за по-дълго време.

Ако оставяте грим по четката си, това може да доведе до сериозни хигиенни проблеми. Затова трябва да си направите график или дори напомняне на телефона, с което да следите кога точно да почиствате този аксесоар. Ако ви мързи да го правите след всяко използване, то хубаво е да го правите два-три пъти седмично.

Когато не сте редовни с почистването си, това може да доведе до натрупване на бактерии по четката. Те се събират от средата, в която се намирате и колкото по-рядко обръщате внимание на тях, толкова по-добра зона за живот им предоставяте. Това води до поява на черни точки и дори може да ви докара и сериозно акне.

Гримът се използва, за да подобри визията на човек, когато той не се чувства уверен в себе си. Мръсните четки обаче могат да окажат обратния ефект. Този аксесоар се използва главно за по-доброто и равномерно нанасяне на грима по лицето, което придава още по-впечатляващ вид.

Още съвети за почистването на четките четете в Tialoto.bg 
По публикацията работи: Дарена Найденова

Източник: dnes.bg