В днешно време почти няма домакинство, в което да няма

...
В днешно време почти няма домакинство, в което да няма
Коментари Харесай

Нещата, които не бива да притопляме в микровълновата

В днешно време съвсем няма домакинство, в което да няма микровълнова печка. Използваме я за стопляне на храната или за топене. Въпреки удобството, което ни основава има някои неща, които не би трябвало да се притоплят или размразяват в нея.

Кърма

Много млади майки замразяват своята забрадка, като по този метод улесняват всекидневието си.  Когато обаче се размразява, не би трябвало да се прави в микровълновата. Това е по този начин, тъй като няма по какъв начин да контролирате температурата и нейното систематизиране. Според учени от  Станфордския университет, топленето на кърмата по този метод унищожава значими детайли за развиването на бебето и усилва риска от развиването на бактерии.

Броколи или други зеленчуци

Най-вероятно сте чували, че зеленчуците би трябвало да се употребяват в недопечен тип или приготвени на пара. Дори, когато са на пара те губят към 10% от значимите минерали и витамини. При приготвянето им в микровълнова се губят 97%.

Размразяване на месо

В взаимозависимост от типа на микровълновата печка (дали се върти или не) месото може да се размрази неравномерно, а и като цяло храната в нея да се подготви на половина.
Вредно ли е потреблението на микровълнова фурна?
От много време насам микровълновата фурна (печка) стана един много публикуван домашен апарат. В днешния претрупан живот тя се превъ...
Прочети повече
Когато обаче решите да употребявате печката за ускорено топене, то може месото да стартира да се готви в краищата и те да стартират да получават цвят. Вътрешността обаче си остава замразена. Според японски учени месото, което се готви повече от 6 минути в микровълнова печка, може да загуби половината от потребния витамин В12.

Замразени плодове

Когато вършиме десерт с горски плодове и нямате пресни на разположение, то добавяте замразени. Плодовете, както и зеленчуците, при сходно топене губят своите потребни субстанции. Възможно е даже да трансформират и усета си и да не са апетитни. Също по този начин, съветски учени потвърждават, че глюкозидът се повишава. Високите му равнища могат да доведат до канцерогенни образования.

Храна, която притопляте в пластмасови опаковки
6 метода за потребление на микровълновата, за които множеството домакини даже не допускат
Много домакини употребяват микровълновата фурна единствено за стопляне на храна и даже не допускат, че тя има куп други практични функ...
Прочети повече
В днешно време всеобщо се създават храни, които са съвсем подготвени за консумация. Те най-често с пластмасови опаковки. Храната, която ни остане от вечерята, също я оставяме в пластмаса. До тук всичко е наред, само че в множеството случаи е целесъобразно пластмасата да не се нагрява. При нагряването може да се отделят нездравословни химикали, които да се натрупат в храната. Много от тях с натрупването стават причина за рак или пък други болести.

Да не забравяме, че и храната приготвена по този метод, не е от най-вкусните. По-добре е да си я сготвите вие, а в случай че желаете да я стоплите – сложете я в железна чинийка и по-късно я стоплете във фурната. Няма да има особена разлика във времето и е много по-безопасно и здравословно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР