В днешно време ни е трудно да си представим живота

...
В днешно време ни е трудно да си представим живота
Коментари Харесай

Защо е добре да ходим боси

В днешно време ни е мъчно да си представим живота без обувки, само че в зората на човешката история хората са ходели боси. С течение на времето обувките са били измислени, с цел да защищават краката от пострадвания и да ги държат на топло.

Но в случай че имате опция, събуйте си обувките и се разходете боси по трева. Ще се извършите с възприятие на независимост и прохлада. А и всеки ортопед ще ви каже, че при децата това е просто наложително всякога, когато е допустимо. Ето какви са изгодите:

1. Масажира се стъпалото

По стъпалата са съсредоточени голям брой биологично дейни точки и терморецептори. Науката от дълго време е открила, че по повърхността на човешкото ходило са ситуирани точки, свързани с вътрешните ни органи и с витално значими центрове на човешкия организъм. Затова ходенето необут подтиква тези точки и ги масажира естествено.

2. Укрепват се мускулите

Ходенето необут усилва силата и еластичността на някои мускули в долната част на тялото, изключително на ходилата, краката и бедрата. Малките мускулчета, ситуирани в тези области, не се разтягат вярно, когато носим обувки. Ходенето необут освобождава напрежението от тези мускули, породено от обувките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР