В днешно време не трябва да си учен, за да

...
В днешно време не трябва да си учен, за да
Коментари Харесай

Най-добрите места за гмуркане в света

В днешно време не би трябвало да си академик, с цел да се гмуркаш в дълбоките води на морета и океани. Все повече и повече фенове се събират и провеждат огромни гмуркания, с цел да освен учат морските дълбини, само че и с цел да се любуват на един съвсем чужд и невъобразим от човешкото око свят.

Гмуркането под вода със задържане на въздух е известно още от древността.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА ЗА ГМУРКАНЕ

То е употребявано при събиране на раковини, перли, корали и други подводни благосъстояния. Нуждата от съществуване на въздушен контейнер под вода се ускорява когато се постановат ремонти на кораби, подводен лов на риба и проучване на морското дъно и животинските типове.

Едни от първите опити за плуване под вода е благодарение на тръстикови пръчки, само че това не разрешава втурване на дълбочина, по-голяма от към метър.

Около 1535 година се появява водолазният звънец, камера за втурване на водолази. Той има формата на камбана, отворена изпод и се спуска във водата благодарение на въжета от палубата на транспортен съд. това е първият ефикасен способ за втурване под вода, чиято концепция принадлежи на Леонардо да Винчи.

Как да пътуваме безвредно по света (СНИМКИ)

Във Франция и Англия са създадени първите водолазни костюми от кожа, които разрешават втурване до 18 метра. Появяват се и първите подводни шлемове, направени от метал.

До началото на XIX-ти век единственият ефикасен прийом за подаване на въздух е от повърхността. В 1865 година е създаден първият кълбовиден въздушен резервоар с регулатор, който водолазите носят на гърба си при спускането. През 1893 година е създадена подводната камера.

Готов е първият подводен музей в Европа (снимки)

Във видеото може да видите всички неповторими места, подобаващи за гмуркане, а тук ви представяме едно от тях:

Маая Тила, Малдиви

Райската островна страна Малдиви е мечтана дестинация освен за отмора за хиляди хора, само че се слави като едно от най-хубавите места за гмуркане в света.

Подводната флора и фауна, кораловите рифове, тюркоазените чисти води оферират отлични условия, както за гмуркане с шнорхел и плавници, по този начин и за напреднали гмуркачи, които могат да се спуснат на надълбоко, с цел да опознаят невероятния подводен свят.

Разкриха неповторима находка на дъното на Черно море

Маая Тила е коралов остров с диаметър 80 кв.м. който елементарно може да се обиколи от всички страни единствено с едно гмуркане.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР