В днешно време има стотици мобилни приложения и постоянно се

...
В днешно време има стотици мобилни приложения и постоянно се
Коментари Харесай

Не сваляйте на телефона си тези 5 вида приложения

В днешно време има стотици мобилни приложения и непрекъснато се основават нови. Не всички обаче са потребни, а единствената цел на някои е да се възползват от персоналните ви данни. Затова от MakeUseOf поучават в никакъв случай да не инсталирате на телефона си тези пет типа приложения, написа Expert.bg.

1. Приложения за фенерче.

Няма причина тези приложения да се употребяват, когато телефонът ви към този момент има фенерче. Най-популярните от тях ви нападат с реклами и изискват ненужни позволения, като достъп до вашето местонахождение и лист с контакти. Разработчиците ги употребяват, с цел да продават данните ви на рекламодателите.

2. Приложения за клавиатури.

Макар клавиатурите на трети страни постоянно оферират по-добри прогнози и функционалност, те също по този начин съставляват огромна заплаха за поверителността. Приложението за клавиатурата може „ да вижда “ всичко, което пишете, в това число пароли, персонални известия до близки и финансова информация.

3. Безплатни игри.

Те постоянно имат скрити разноски и включват реклами. Повечето от тях са цялостни с инвазивни позволения. Изискват достъп до листата ви с контакти, местонахождение, камера и друга персонална информация, когато ги инсталирате. Въпреки че има " законни " аргументи за това, като изпращане на предложения до приятелите ви, доста игри употребяват тези данни за нещо друго.

4. Антивирусни приложения.

Антивирусните приложения са освен ненужни, само че и рискови. Антивирусните приложения за iPhone са безполезни заради вградените отбрани на Apple. За Android също не се нуждаете от антивирусно приложение, в случай че устройството ви не е разкодирано или постоянно изтегляте приложения отвън Гугъл Play. Не е загадка обаче, че антивирусните стратегии събират доста данни за вашия компютър и браузване.

5. Приложения на разнообразни марки и компании.

Изглежда, че всеки ресторант, повсеместен магазин и различен бизнес дава приложение, което желаят да изтеглите незабавно. Въпреки че тези компании ви възнаграждават с персонализирани предложения и комфортни способи за заплащане, тези приложения носят и нови опасности за сигурността ви.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР