В днешно време е неизбежно да се преплитат футбола и

...
В днешно време е неизбежно да се преплитат футбола и
Коментари Харесай

Илиев: В днешно време е неизбежно да се преплитат футбола и технологиите

В днешно време е неизбежно да се преплитат футбола и технологиите. Това съобщи на конференция в Пресклуб „ България “ нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, който бе избран за „ Играч на 12-и кръг “ в efbet Лига, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Играчът на „ смърфовете “ бе запитан по отношение на новия новаторски способ за развиване на детско-юношеската школа, който ще включва мобилна апликация. „ Четох, да, времето ще покаже. В днешно време е неизбежно да се преплитат футбола и технологиите, виждаме, че всички треньори са с таблети, гледат повторения незабавно след обстановките. Децата са доста по-наясно с тези неща, няма да се учудя, в случай че доста от тях одобряват добре тази концепция – виждаме един ВАР, който завзема цяла Европа, тъй че неизбежно е с напредването на технологиите, да не навлезе и във футбола “.

„ Доста са млади треньорите, проличава си че им се работи, вкарват нови хрумвания в подготвителния развой. Нашият президент нееднократно го е казвал, че желае да построи боеспособна школа – доста малко юноши на Локомотив са пробили в първия тим в последните години, Всички се надяваме на позитивно развиване, индивидът обича футбола, построи страхотна база в Говедарци – той желае да съживи школата на Локомотив “, добави той по тематиката за школата.

Илиев подчертава върху отличното показване на пловдивчани в последния месец и половина. „ Радвам се, че тимът върви във възходяща линия, това демонстрира, че работим вярно в клуба и се вижда, че Локомотив върви единствено нагоре. За един тим е значимо постоянството и да продължим с положителната игра. Феновете се позавърнаха на стадиона, само че този отлив на посещаемост е наклонност в последните години, просто такова ни е равнището на футбола. Предстои ни мач с ЦСКА и се надявам „ Лаута “ да се изпълни. Като цяло всички, които са в тази сфера – ръководители, треньори, футболисти, са отговорни за това “.

„ Няма значение против кого играем, не се тормозим да играем тази висока преса – още първият ни формален мач с Лудогорец за Купата го сподели, дали са те или Бистрица, в случай че я вършим и ни се получи по този начин, както против Етър, малко тимове могат да ни противодействат. Това се построи като жанр на тима, освен като резултати, само че и като държание на терена, много тимове срещат компликации против този наш нападателен жанр. По принцип, задачата първоначално беше място в първата шестица – с всеки минал мач се доближаваме до тази цел. Рано е да се обявяват някакви упоритости, минали са единствено 12 кръга, вървим малко по малко, само че не би трябвало да надхвърляме опциите си. Сезонът е доста дълъг, и тъкмо в течение на сезона се вижда класата на един тим – точно поради това Лудогорец завоюва купата в последните години “, сподели той във връзка с игровия жанр на тима и упоритостите поради последните резултати в шампионата.

„ Гонзо е прочут в България като мъж на място, думата му тежи, младеж, на който му се работи. Не единствено от неговото идване има усъвършенстване на организационно равнище, последната година Локомотив израства в доста връзки, освен игрите ни, само че и клубът усеща, че е по-стабилен. Стъпка по стъпка Локомотив стартира да наподобява по метода, по който всички наши почитатели желаят да наподобява, а ние напоследък се представяме повече от безапелационно “, разяснява нападателят на „ смърфовете “ новия състезателен шеф на клуба Георги Иванов-Гонзо.

Не бе подмината и тематиката за националния тим, а Димитър Илиев не бе извикан още веднъж от селекционера на „ трикольорите “ Красимир Балъков. „ Постоянно ми се задава този въпрос, само че той не би трябвало да е към мен – откакто не съм извикан, треньорът е решил, че няма да му свърша работа, въпросът съответно би трябвало да е към националния селекционер. Представителният отбор не наподобява по този начин както всички ние желаеме, в бъдеще се надявам нещата да се трансформират радикално. Националният тим е на светлинни години от това, което е, футболистите не играят в огромни европейски тимове, последният мощен народен тим беше от времето на Митко Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров. Просто всяка една страна минава през подобен интервал – една Холандия преди 5-6 години бе в огромна рецесия, пропусна огромни конгреси. Доста квалификационни цикли се отписват след третия мач, което е тъпо за нашия народен тим “, добави той за „ лъвовете “.

„ Не знам до каква степен е законно това решение, всичките ни вратари са българи, дръзвам да настоявам, че са едни от най-хубавите в България, на тази смяна няма по какъв начин да засегне този пост в нашия клуб. Начинът е да се вършат терени, да се взимат експерти, които знаят по какъв начин да работят с младите футболисти, да има треньори, на които им се работи и по този начин малко по малко ще излизат български гении, освен като вратари, само че и като цяло “, показа той мнението си по отношение на решението на БФС да забрани прехвърлянията на вратари от Европейския съюз.

Нападателят погледна реалистично на възможностите на Локомотвив да бъде съперник на първенеца Лудогорец. „ Ми, за жалост, като виждам по какъв начин Лудогорец играе в тежък цикъл, възможностите не са доста огромни – просто имат доста футболисти, на всеки пост имат равностойни играчи – виждате, играят с тимове в Европа и побеждават с разлика. Сезонът е дълъг, ще има разтърсвания и при тях, само че да се мерим с Лудогорец наподобява малко нереално. Ако продължим с тази игра, всичко е допустимо, футболът е велика игра – видяхте какво се случи с Лестър в Англия преди няколко сезона. Мачът от оня ден сподели, че Левски е към момента надалеч от класата на Лудогорец, финансите там са доста съществени, работи се вярно и неслучайно са осем пъти първенци на България “, приключи Илиев.

Нападателят на „ смърфовете “ има осем гола и четири асистенции от началото на сезона, като поделя върха в голмайсторската листа дружно с Клаудиу Кешеру (Лудогорец) и Даниел Младенов (Етър). Локомотив е в серия от пет поредни победи във всички шампионати и в идващия кръг след паузата за националните тимове приема вкъщи четвъртия в таблицата ЦСКА на стадион „ Лаута “ в неделя, 20 октомври, от 17:45 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР