В днешно време е истинско удобство да направите залог на

...
В днешно време е истинско удобство да направите залог на
Коментари Харесай

Защо букмейкърите събират личните ни данни

В днешно време е същинско улеснение да извършите залог на спортни събития или казино игри онлайн. Няколко щраквания с мишката са задоволителни да пуснете своя фиш и да играете за положителни облаги. Единственото изискване е авансово да си отворите сметка за залагания в онлайн букмейкър. В този акаунт вие ще вършиме парични транзакции, тъй че е належащо доставчикът на залагания да знае кой се крие зад интернет потребителя и изисква персонални данни. При сполучливо, вие би трябвало да сте попълнили персоналните си данни като имена, дата на раждане, адрес, телефон и други Това е условие на всеки лицензиран хазартен оператор, защото на по-късен стадий е нужно да ви верифицира.

Ако се запитате за какво онлайн букмейкърът се нуждае от друга персонална информация от своите играчи, отговорът е напълно елементарен. Става въпрос за сигурност. Всеки реномиран и лицензиран уебсайт за
хазартни игри отдава огромно значение на сигурността. И тук не става въпрос за сигурността на самия букмейкър, а на първо място за отбрана на играча и неговите пари. При разкриване на сметка в букмейкъра Betano да вземем за пример се изискват данни като датата на раждане на клиента заради повода, че букмейкърът желае единствено да подсигурява, че клиентът е пълновръстен и не нарушава изискването на държавния регулатор, който позволява единствено пълнолетни лица да вземат участие в хазартни игри. Всеки букмейкър би трябвало да е кадърен да подсигурява, че регистрацията на клиент е на човек, който е пълновръстен. Лицензираните хазартни компании в България като се изключи че са задължени да вършат тази инспекция преди изплащането на облаги, те би трябвало да са подготвени при предпочитание от други институции да дават персоналните данни на всеки от клиентите.

Обикновено персоналните данни би трябвало да се дават в два разнообразни момента. Ето и кои са те:
При регистрация - За да отворите лична сметка за онлайн
залози, букмейкърите изискват от вас да попълните онлайн формуляр за регистрация. Трябва да предоставите вашите имена, домашния адрес и страна. За да се ревизира възрастовата граница, би трябвало да се вкара датата на раждане. Повечето снабдители на залагания изискват и годен телефонен номер. За да се подсигурява сигурността на акаунта за залози, би трябвало да бъдат определени потребителско име и ключова дума. В някои случаи е належащо да се вкарат въпрос и отговор за сигурност, които се употребяват за възобновяване на ключова дума. При складиране и погашение на облаги – Това е другият миг, когато букмейкърът изисква персонални данни от потребителя. Ако да вземем за пример депозирате с банкова карта в уеб страницата за онлайн залози, вие би трябвало да въведете данните на картата – номер, имена на картодържател, код за сигурност. Когато пък желаете да изтеглите облаги от сметката си, букмейкърът е задължен да направи инспекция на лицето зад сметката - при първото погашение. В множеството случаи е належащо да изпратите копия на избрани документи до букмейкъра. Този развой има за цел да подсигурява, че сумата е изплатена на верния човек и няма да попадне в неверни ръце. Тези нужни документи могат да бъдат копие на персонална карта, паспорт или шофьорска брошура.
Букмейкърите нямат право да дават персоналните данни на потребителите на трети лица, тъй че би трябвало да ги пазят доста добре. Всеки
хазартен оператор е вложил съществени средства в сигурността на своята платформа. Хазартните платформи имат SSL документ, който криптира изпратената информация от потребителя. След като предоставите вашите персонални данни до екипа на букмейкъра, те ще бъдат прегледани единствено от служителя и остават в платформата на хазартния уебсайт, тъй че би трябвало да сте спокойни за съхранението и сигурността на персоналните ви данни в онлайн букитата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР