В днешният материал ще ви дадем няколко ценни съвети за

...
В днешният материал ще ви дадем няколко ценни съвети за
Коментари Харесай

4 основни съвета за отглеждане на големи и вкусни домати

В днешният материал ще ви дадем няколко скъпи препоръки за начинаещи и опитни градинари, които ще ви обезпечат по-добра годишна продукция от домати:
Мулчирай почвата
 Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха
Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати не се отглеждат толкоз елементарно. Ако желаете вашият труд да ви се отплати, добре е...
Долни листа, които са в контакт с почвата, това е вратата за патогени.  Доматното стъбълце би трябвало да е изсъхнало и чисто. В идеалния случай почвата би трябвало да се мулчира с пълен пласт органично вещество 7-10 см: сено, плява, нарязани и изсушени бурени, които за предпочитане би трябвало да се смесват с коприва и да се разливат ежеседмично с разтвор с ем-препарат.
Премахнете мазните листа
Мазните листа би трябвало да бъдат отстранени, защото те изтеглят питателните сокове от плодовете и по този метод забавят цялостното им узряване. С придвижване на растежа старите листа по храста стартират да пожълтяват, стават оцветени, т.е. стартират да водят „ вреден “ метод на живот, като са леговище на нездравословни инсекти, вируси и гъбички.
Първо ги почистваме. Ако на растението се появят листа с признаци на заболяване (особено фитофтора), отстранете го неотложно. Извършваме преправка с биологични артикули. ( " Fitolavin ", " Farmayod " ), последвано за лекуване с разтвор " EM-BIO " два пъти седмично.
Осигурете им светлина
 Хитър и елементарен метод за развъждане на разсад от домати Хитър и елементарен метод за развъждане на разсад от домати
Почти всеки човек, който има зеленчукова градина в задния си двор, отглежда домати. Какво става обаче, в случай че нямате двор или толкоз мног...
Доматите изискват доста светлина. Изрежете листата, засенчващи храста. По отношение на фотосинтезата те са малко потребни, а осветеността и „ дишането “ на храста се усъвършенстват. Можете да изрежете и единствено половината от листа.
Ако след цъфтежа на четката растежът на издънките продължи, това " прибавяне " би трябвало да се отстрани, тъй че четката да се развие изцяло. Има предписание за изрязване на листата: с продължаването на растежа премахнете всички листа до първата плодна четка, растението последователно се „ заслепява “ до височина 30 см.
Когато на втората четка се образуват плодове, отрежете листата сред нея и първата четка. Освен това, според същия принцип, сред втория и третия. Опитайте се да премахнете листата, когато плодовете към този момент са огромни, най-малко първият яйчник в четката се приближава до идеала (според заявените характерности на сорта или хибрида). Яйчниците се хранят, в това число от листата в процеса на фотосинтеза. Веднага откакто доматите на първата четка станат кафяви, целесъобразно е да ги премахнете. Благодарение на това плодовете, които са изцяло зелени на клоните, ще узреят по-бързо.
Подхранвайте ги
След това не забравяйте да подхранвате растенията с инфузия на пепел, инфузия на костно брашно, инфузия на черен оман. Пръскане върху лист единствено през топъл, безоблачен ден, заран или вечер. По принцип количеството на отстранените листа в даден миг би трябвало да се претегля по отношение на скоростта на напредък на растенията, само че общата рекомендация е да се отрязват по 3 листа едновременно няколко пъти седмично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР