В днешния висококонкурентен свят изискванията, които повечето работодатели имат по

...
В днешния висококонкурентен свят изискванията, които повечето работодатели имат по
Коментари Харесай

Ученици разказват впечатленията си от практикантската програма на Lidl България

В днешния висококонкурентен свят условията, които множеството работодатели имат във връзка с личностни качества и умения на претендентите, стават все по-високи.

Често младежи, преди малко приключили учебно заведение или университет, се сблъскват с проблем като “вече насъбран опит и умения ” в обявите за работа. Добрата вест е, че има по какъв начин всеки, който желае да влага в себе си и е навършил 18 години, да се снабди с богат опит, и то с практическа изгода. Точно такава опция дава Практикантската стратегия на Лидл България.

Това лято форматът имаше десето юбилейно издание. В нея са се присъединили 218 възпитаници от цялата страна, като 92% от тях споделят, че биха предложили програмата на свои връстници.

За изгодите от практикантската стратегия описват четирима от участвалите.

Никол Николова е от Перник, ученичка в 12-и клас в Професионалната гимназия по техника и строителство със компетентност „ Интериорен дизайн “. Момичето получава опцията да финансира първата си година в университет от томболата с награди за практикантите в Lidl. Включва се в програмата, в началото подтикната от желанието да си обезпечи финансова непоклатимост, тъй като ѝ предстоят значими събития - абитуриентски бал и кандидатстване, споделя тя.

Мечтата на Никол е да я одобряват в компетентност „ Педагогика и изобразително изкуство “. Времето, прекарано в компанията като част от практикантската стратегия обаче я стимулира да остане на непрекъсната работа в магазин на веригата в Перник. Зрелостничката е решила да съчетае завършването на междинното си обучение с трупането на опит. Тя споделя, че намира мотивация за това и в топлите усмивки на клиентите, на които оказва помощ.

 Ученици описват усещанията си от практикантската стратегия на Lidl България

Денис Кираджийски е от Гоце Делчев. Приет е като студент в Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Той печели друга огромна премия в томболата за практиканти на Лидл България – iPhone 14 Pro.

През двата месеца на стажа това лято той споделя, че е съумял да придобие богат опит и да усвои всички тънкости на бизнеса в магазина на веригата в Гоце Делчев. Особено скъпо за него се оказва работата в екип и нуждата да се подхожда с схващане и човещина към всеки - несъмнено значими умения за всеки младеж, който желае да сложи постоянна основа в кариерния си път.

Третият добър образец идва от морето.

Това лято бургазлийките Велина Йорданова и Виктория Кавлакова завоюваха ваучери за артикули в Lidl на стойност 600 лева Това, както и опцията по време на своята процедура да вземат участие интензивно в всекидневието в магазина на Lidl, поставя основите на професионалния им опит в бързооборотната търговия.

Двете девойки съумяват да натрупат скъпи познания за бизнеса и умения като неизменност, дисциплинираност, ръководство на времето, работа в екип и другарство с клиенти.

Като бранд, който поддържа младежите и развиването им, Лидл България провежда редица юношески начинания за възпитаници или студенти. С това компанията дава опция да младежи и девойки да се приобщят към сплотените екипи в компанията, да придобият и развият скъпи за бъдещето умения и да положат постоянни основи на своята бъдеща кариера.

От компанията прибавят, че сходна процедура подсигурява финансова автономия, което е голям плюс за построяването на устойчиви и скъпи умения за действителния живот.

Всички, които желаят да станат част от идващото единадесето издание на практикантската стратегия на Лидл България, могат да се запишат през април 2024 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР