В днешния тържествен ден в двора на църквата „Св. 40

...
В днешния тържествен ден в двора на църквата „Св. 40
Коментари Харесай

Цветанов положи цветя пред гроба на великия български цар Калоян

В днешния церемониален ден в двора на църквата „ Св. 40 мъченици “ във Велико Търново още веднъж бе прочетен един от най-значимите документи в историята на българската държавност - манифестът, с който преди 110 години цар Фердинанд афишира Независимостта.

Това написа на персоналната си страница във Facebook ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той взе участие в честванията във Велико Търново във връзка 110 години от оповестяването на Независимостта на България. Ето какво още написа Цветанов:

"Пред храма бяха осветени бойното знаме на НВУ „ Васил Левски”, реплики на славни бойни флагове от предишното и знамената на институции, образователни заведения и неправителствени организации. С кмета на Велико Търново Даниел Панов, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, депутатите от ГЕРБ-Велико Търново Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева, регионалния шеф на Велико Търново проф. Любомира Попова почетохме и паметта на великия български цар Калоян, като положихме цветя на неговия гроб, който се намира в двора на църквата ".



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР