В днешния комплексен свят хората жадуват за прости решения. Преди

...
В днешния комплексен свят хората жадуват за прости решения. Преди
Коментари Харесай

Футбол, маймунски звуци и всекидневен расизъм

В днешния сложен свят хората жадуват за елементарни решения. Преди всичко, тъй като към този момент няма време да се гледат под лупа политическите, камо ли пък юридическите решения. Изгубиш си работното място - отговорен е "чужденецът ". Значи би трябвало да го разкараме! Смъртно наказване за педофили и терористи? Абсолютно! Страната ни има стопански и обществени проблеми? Напускаме Европейски Съюз! Социалните медии, които са бързи, само че и бързопреходни, популяризират за секунди всяко мнение по всяка тематика, което по този начин бързо и без необикновен размисъл се „ лайква “ и „ споделя “.

Ще се сепне ли расистът?

Ето че и един британски футболист откри просто решение на сериозен проблем. В коментар за английския "Таймс " Рахим Стърлинг упорства за фрапантни санкции на футболните клубове при расистки изцепки не техните почитатели. Стърлинг твърди, че богатите клубове въобще не се стряскат от паричните санкции, така че при расистски обиди на стадиона автоматизирано трябвало да им се лишават по 9 точки. Освен това клубът трябвало да бъде наказван да играе три срещи на празен стадион. Сметката на Стърлинг е елементарна. Та кой ли почитател с държанието си ще поеме риска клубът му да изпадне във втора дивизия или да загуби купата?

На първо четене човек незабавно се съгласява със Стърлинг. Да, всекидневният расизъм, обидите и маймунските звуци от трибуните са унизителни и срамни. Въпреки това отнемането на точки и мачовете на празни игрища не се вярната терапия, въпреки и да наподобяват разумни и ефикасни на пръв взор. Нашата правосъдна система не планува вменяване на виновност по асоциация. За никакви закононарушения, в това число и за расизма по стадионите. Това е крайъгълен камък, подложен не инцидентно в основите на нашето законодателство. И всичко друго би било изменничество по отношение на нашите западни полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР