В днешния ден предполагаме, че отново ще има нерегламентирано протестно

...
В днешния ден предполагаме, че отново ще има нерегламентирано протестно
Коментари Харесай

СДВР: 50 души блокират 3 кръстовища в София

" В днешния ден допускаме, че още веднъж ще има нерегламентирано протестно мероприятие ". Това съобщи на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел " Охранителна полиция ".

Днес сутринта е имало 23 палатки, 9 шатри и са участвали към 30 индивида на Орлов мост. На СУ са били сложени 18 палатки, 5 шатри и 12 индивида, а на бул. „ Цар Освободител в региона на пл. „ Независимост “ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 индивида, оповестиха от полицията.

От Столична дирекция на вътрешните работи молят протестиращите да се съобразят с жителите и гостите на столицата и да не попречват напредването им.

Освен блокирането на кръстовища, други съществени нарушавания на публичния ред няма установени през вчерашния ден.

Снощи към 19.00 часа още веднъж стартира събиране на жители на пл. „ Независимост “. Около 21.30 часа проведоха шествие от площада до пл. „ Орлов мост “. Около 22.30 часа група от „ Орлов мост “ са подхванали шествие по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ в посока НДК, като са подхванали поредно блокиране на кръстовищата на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. „ Фритюф Нансен “, на бул. „ България “ и бул. „ Черни връх “. Блокирането е траяло до малко след 23.00 часа “, уточни Стоядинова.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в несъответстващо положение и с несъответстващо държание. Едно от лицата е било без персонални документи и е отведено в районно ръководство, а другото е предизвестено и отстранено от митинга “, сподели още тя.

Три кръстовища остават затворени от митингите в София. Палаткови лагери има на „ Орлов мост ”, площад „ Независимост ”, а към този момент и на Ректората.

   
Брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи
Публикувахте от в Понеделник, 3 август 2020 година  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР