„В днешните изявления на председателя на БСП няма нищо истинно.

...
„В днешните изявления на председателя на БСП няма нищо истинно.
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: БСП правят отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи

„ В днешните изказвания на ръководителя на Българска социалистическа партия няма нищо истинно. Това не ни изненадва. Бих желал да слага акцент на вашето внимание върху развиването и ориста на разпореждане 208 от 2018 година, което се цитира в това число и в Народното събрание в петък от госпожа Нинова. Спомнете си по какъв начин това разпореждане беше анулирано от служебния кабинет по заповед на този, който го назначава – президентът. В това разпореждане тогава се споделяше, че се анулира това, само че незабавно се одобри ново такова. В нарушаване на всички процедурни правила беше признато същото такова “. Това сподели ръководителят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Той обърна внимание още на заглавието на това разпореждане и разясни, че става въпрос за двете специфични групи бежанци – тези, на които им е предоставено леговище и тези, които са получили статут на интернационална протекция. "Това са случаите на отбрана, която се получава по силата на интернационалните контракти, по които България е страна. Това не са икономическите мигранти. Това не са тези тълпи “, сподели Кирилов.

По думите му не може да има спор по това, че България и като член на Европейски Съюз, и като страна, включила се към главните интернационалните актове дължи протекция на тези две групи лица. „ Друг е въпросът, че една минимална група от бежанците получават такава протекция “, сподели ръководителят на Правна комисия. Той изясни, че по това време на служебния кабинет се е вземало решение къде да бъдат настанени бежанците.

Кирилов попита знаели ли са кметовете какви са вижданията на служебния кабинет за разположение на бежанците.

"БСП вършат обезверен опит да се изведе истината за мигрантите отвън подтекста и да се опорочи. В политиката и операцията на Българска социалистическа партия постоянно съществува опълчването. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива хрумвания “, сподели Кирилов. По думите му бруталността на тезата на Корнелия Нинова в петък e предизвикала даже представителите на съдружните сътрудници от "Обединени патриоти " да реагират незабавно, до момента в който министър председателят е пътувал до Народното събрание.

„ Няма никаква връзка нито с демографията, нито с политиката по заетостта на лицата с решението на въпросите по миграцията. Ние прецизно разграничаваме и министър председателят дебело и неведнъж в петък разграничаваше двете категории - на потърпевшите от война и икономическите мигранти “, уточни Кирилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР