В днешни дни все повече сайтове ни поставят условия за

...
В днешни дни все повече сайтове ни поставят условия за
Коментари Харесай

Това са на най-уязвимите пароли през 2021 година

В днешни дни от ден на ден уеб сайтове ни слагат условия за това, че паролата която използваме за отбрана на даден акаунт или активност би трябвало да е с най-малко 8 знака, да съдържа основна писмен знак, число, специфичен знак и какво ли още не. Макар това да напряга множеството хора и да ги кара да измислят ключова дума, която не помнят напълно елементарно, би трябвало да знаем, че това оказва помощ извънредно доста за отбрана на съответния профил.

В годишна статистика на NordPass можем да забележим, кои са най-уязвимите пароли за миналата година, като надали има изненада, че в Топ 10 участват само пароли като „ 123456 “, „ 123456789 “, „ qwerty”, “password” и други сходни разновидности.

Интересното е, че хората обичат да поставят и други пароли като да вземем за пример личните си имена, имена на футболни тимове, автомобилни марки, животни и други. Така най-популярният избор за ключова дума всред футболните последователи е „ Liverpool”, а хората интересуващи се от коли употребяват “Ferrari “ и „ Porsche”, при животните класацията се води от “Dolphin”, а „ iloveyou” (обичам те) се употребява в множеството случаи от дами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР