В днешната инфлационна среда намирането на безопасен и надежден начин

...
В днешната инфлационна среда намирането на безопасен и надежден начин
Коментари Харесай

8 прости съвета за постигане на най-добрите цени на CD в момента

В днешната инфлационна среда намирането на безвреден и благонадежден метод да увеличите спестяванията си е решаваща част от вашия финансов проект. В края на краищата, цената на $ е намаляла и разноските за съвсем всичко - от газ до хранителни артикули се усилват, тъй че с цел да извлечете максимума от парите си, би трябвало да сте сигурни, че спестяванията ви работят за вас.

И вие имате няколко положителни метода да извършите това. Единият е откриването на спестовна сметка с висока рентабилност, която предлага същите функционалности като елементарна спестовна сметка – само че с доста по-висок APY за вашите пари. В момента е елементарно да намерите високодоходни спестовни сметки, предлагащи ставки от 5% или по-високи. В съпоставяне със междинния % на спестовна сметка от 0,46%, това е голямо.

Депозитните документи (CD) са различен добър — и известен — избор сега, изключително за склонни към риск вложители, които търсят постоянна възвръщаемост на парите си. Но с цел да извлечете максимума от инвестицията си, от значително значение е да си осигурите най-хубавите налични CD цени и има няколко метода, по които можете да извършите това.

Започнете да проучвате най-хубавите си варианти за икономисване тук и спечелете повече рента. < /p>

8 елементарни съвета за реализиране на най-хубавите цени на CD сега

Има няколко метода да увеличите оптимално възможностите си да получите най-хубавата оценка на CD сега, в това число:

Сравнете предложения от голям брой институции

Една от най-фундаменталните стъпки за обезпечаване на най-хубавите цени за CD е да пазарувате и да сравнявате предложения от разнообразни финансови институции. Не се ограничавайте единствено до вашата локална банка. Разгледайте онлайн банки, кредитни съюзи и обичайни физически институции. Всеки може да има неповторими оферти за CD, тъй че е от значително значение да хвърлите необятна мрежа, с цел да намерите най-хубавата договорка.

Научете повече за ставките, които можете да спечелите от спестяванията си тук.

Помислете онлайн банки

Онлайн банките постоянно оферират по-високи цени за CD спрямо обичайните банки. Тези типове финансови институции нормално имат по-ниски режийни разноски, което може да докара до по-добри цени за клиентите. Не се опасявайте да се доверите и на онлайн банките; те нормално са застраховани от FDIC, тъкмо както техните физически сътрудници.

Оценете продължителността на периода

CD-та се оферират с разнообразни периоди, вариращи от няколко месеца до няколко години. Исторически, колкото по-дълъг е срокът, толкоз по-висок е лихвеният %, който нормално получавате. Това обаче не е наложително да е по този начин сега, защото неотдавнашните покачвания на лихвите от Фед значат, че доста краткосрочни компактдискове оферират проценти, които са сравними или даже по-високи от тези, които можете да получите с дълготрайни компактдискове.

Не забравяйте обаче да обмислите финансовите си цели и потребности, преди да заключите парите си в дълготраен CD. Ако очаквате да имате потребност от достъп до средствата си в близко бъдеще, по-добре е да изберете компактдиск с по-кратък период.

Възползвайте се от промоционални и спомагателни компактдискове

Някои финансови институции оферират промоционални или увеличени компактдискове, които могат да ви обезпечат по-добри цени от общоприетите компактдискове. Промоционалните компактдискове може да имат специфични условия за нови клиенти, до момента в който компактдисковете с наддаване ви разрешават да увеличите лихвения си % по време на периода на компактдиска, в случай че ставките се повишат. Това могат да бъдат отлични варианти за максимизиране на вашата възвръщаемост.

Попитайте за сравнение на лихвените проценти

В някои случаи може да съумеете да преговаряте с настоящата си банка, с цел да изравните или надминете конкурентната CD рента сте намерили в друга институция. Банките желаят да запазят бизнеса ви, тъй че си коства да попитате за сравнение на лихвите, когато възникне опция.

Проверете за отстъпки за членове и лоялни клиенти

Ако сте член на кредитен съюз или имате дългогодишна връзка с банка, може да имате право на специфични отстъпки или награди за преданост. Те могат да включват по-високи ставки за CD, тъй че не забравяйте да попитате за всички преимущества, за които може да се класирате.

Имайте поради глобите за ранно изтегляне

Преди да финализирате инвестицията си в CD, разберете ранното изтегляне санкции, свързани с него. Въпреки че компактдисковете са известни с нискорисковия си темперамент, тегленето на вашите средства преди датата на падежа може да докара до наказания, които понижават приходите ви.

Така че, в случай че отворите компактдиск с най-висока цена, само че не можете да се ангажирате със периода, в действителност не получавате допустимо най-хубавата възвръщаемост на парите си. По-добре е да съобразите своя CD период с вашите финансови потребности и цели, с цел да сте сигурни, че спестяванията ви работят за вас.

Разнообразете портфолиото си от CD

Ако имате забележителна сума пари за вложение, помислете за нашарване на портфолиото си от CD. Вместо да влагате всичките си средства в един компактдиск, можете да разпределите инвестицията си в голям брой компактдискове с друга дълготрайност. Тази тактика ви разрешава да се възползвате от разнообразни лихвени проценти и да имате достъп до част от парите си от време на време, в случай че е належащо.

Долната линия

Осигуряването на най-хубавите цени за CD сега може да изисква малко проучвания и тактика, само че може доста да облагодетелства вашето финансово бъдеще. Като сравнявате предложения от разнообразни институции, разглеждате онлайн банки и оценявате продължителността на периодите, можете да сте сигурни, че парите ви работят по-усилено за вас. Не забравяйте да попитате за промоционални и спомагателни компактдискове и проучете опцията за сравнение на цените или отстъпки за преданост. В последна сметка ключът е да бъдете добре осведомени и да накарате вложенията си в CD да подхождат на вашите финансови цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР