В ДКЦ V ВАРНА – СВ.ЕКАТЕРИНА“ вече се извършва бърз

...
В ДКЦ V ВАРНА – СВ.ЕКАТЕРИНА“ вече се извършва бърз
Коментари Харесай

В „ДКЦ V Варна – Св.Екатерина“ вече се извършва бърз тест за антитела срещу корона вирус

В „ ДКЦ V ВАРНА – Сухопътни войски.ЕКАТЕРИНА “ към този момент се прави бърз тест за разкриване на антитела против новия ковид. Тестът се прави с взимане на периферна кръв (от пръста).

Отчита съществуването или отсъствието на антитела към вируса, като по типа на антителата – IgG или IgM се съди дали инфекцията е остаряла, преболедувана (IgG) или присъстваща (IgM) и пациентът е заразоносител.

Чрез прилаганият тест се търси съществуване на антитела против вируса, а не съществуването на самия вирус както е при златния стандарт PCR.
Когато организма се срещне за първи път с чужд вирус на него му би трябвало време, с цел да приготви своята отбрана посредством създаване на антитела или така наречен имуноглобулини.

Има няколко групи имуноглобулини, като при настъпила вирусна зараза първо се синтезират тези от клас IgM, а на по-късен стадий тези от клас IgG. При COVID-19 имуноглобулини IgM стартират да се синтезират няколко дни след първичните признаци или най-малко седмица след първичен контакт с болен от ковид.

Чрез осъществяване на теста можем да установим две неща: дали сега сме заболели от коронавирусна зараза или дали към този момент сме го прекарали. В първия случай би трябвало да сте показали симптоматика от най-малко 7 дни или да сте били в контакт с потвърдено болен преди най-малко две седмици. В случай, че желаете да ревизирате дали към този момент сте преболедували инфекцията, проучването би трябвало да се организира към 21-я ден от началото на инфекцията или след изгубване на признаците.

Важно е да се знае, че негативният резултат не изключва на 100% съществуването на вируса. Това е допустимо при положение, че пробата е осъществен прекомерно рано, преди в организма да са синтезирани имуноглобулини против вируса.

Най-важното за проучването:

1. Извършва се в „ ДКЦ V Варна – Св.Екатерина “ ЕООД на ул. Сава №2 всеки работен ден от 08:00 до 13:00 ч.

2. Всеки пациент безусловно наложително би трябвало да носи защитна маска.

3. Преди осъществяване на теста се попълня форма за осведомено единодушие и къс въпросник от пациента.

4. Изследването се прави след даване на персонална карта, като персоналните данни на пациентите се обработват и съхраняват според всички разпореждания на Регламент (ЕС) 2016/679.

5. Тестът се прави посредством взимане на периферна кръв (от пръста).

6. Резултатите от теста се дават на пациента до края на работния ден. Резултатът може да бъде тестван online чрез код за достъп и ключова дума на интернет уеб страницата на лечебното заведение http://www.dkc5varna.com.

7. В случай на позитивен резултат за имуноглобулини от клас IgM, пациентът се насочва за PCR диагностика, с цел да се удостовери или отхвърли настояща зараза.

8. Цената на теста е 30 лв. с включена такса операция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР