В дирекция Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи от

...
В дирекция Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи от
Коментари Харесай

МВР търси в социалните мрежи сигнали за подкупни катаджии

В дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи от началото на годината има чиновници, които търсят сигнали за корумпирани пътни служители на реда измежду изявленията в обществените мрежи, заяви шефът на службата старши комисар Румен Ганев, представен от " Дневник ".

Този метод се ползва от началото на годината, като специфична стратегия търси избрани термини и кодови думи в постовете. До юли има повече от 10 отработени сигнала по изявления във " Facebook ". Именно по тази линия се е стигнало до пътен служител на реда, изискал пари от водач до турското посолство.

Старши комисар Ганев уточни, че сигнали се одобряват на телефон 112 и номера в Министерство на вътрешните работи и дирекция " Вътрешна сигурност ", които могат да се намерят на техните уеб сайтове. Наблюденията на Ганев, който е отпред на " Вътрешна сигурност " от основаването на службата преди 10 години, сочат, че в последните четири години броят на сигналите остава съвсем без смяна, само че качеството им спада.

Статистиката сочи, че над 40% от сигналите са недействителни, като постоянно те се подават против пътни служители на реда, които са си свършили прекомерно съзнателно работата си. Румен Ганев уточни, че от 2015 година се употребява и видеонаблюдение, като се разчита на камерите в колите, като при тях се вижда понижаване на броя на нарушаванията.

В умозаключение той заключи, че познатият израз " Какво вършим в този момент ", с който пътните служители на реда си просят пари или услуги, е останал в предишното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР