В директен сблъсък по БНТ тази вечер се изправиха четиримата

...
В директен сблъсък по БНТ тази вечер се изправиха четиримата
Коментари Харесай

Кандидатите за кмет на София влязоха в директен сблъсък. Манолова искаше 30 секунди да мълчи заради Спаси София


В пряк конфликт по Българска национална телевизия довечера се изправиха четиримата претенденти за кмет на София с най-голям рейтинг съгласно социологическите изследвания. Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Ангел Джамбазки и Борислав Игнатов.

Участниците стартираха с горещата тематика за деня – абсурдът след футболния мач с Англия. Всички участници се сплотиха към концепцията, че е нужна повече работа откъм обезпечаване на сигурността на поданици и гостите на София.

"Мястото на Националния стадион не е в центъра на София ", съобщи Фандъкова и добави, че от опит знае, освен когато има съществени футболни мачове, когато има концерти, това блокира цялото придвижване в центъра.

Заедно със Спортното министерство работим в последните години, изследваме и към този момент проучихме пет терена, които да са в по-отдалечени от жилищните региони, само че в това време да са отзивчиви, покрай спирки на метрото и до огромни булеварди.

Единият от тях, който считам че може би е най-подходящ се намира в регион "Люлин ", където следва и разширение на метрото. Финансирането ще бъде национално, няма да бъде от бюджета на София. Но аз упорствам доста от дълго време да се реалокира Националният стадион ", добави още Йорданка Фандъкова.

Именно това даде мотив на Манолова да стартира рецензията си към Фандъкова.

"Милиони бяха изхарчени за видеонаблюдение в София, само че до какъв брой това видеонаблюдение оказа помощ за откриване на закононарушенията ", съобщи Манолова. Тя даде за образец нарязаната си шатра.

Манолова обаче шокира всички участници с желанието си да резервира тишина за 30 секунди в ефира на Българска национална телевизия.

"Оставащите ми 30 секунди желая да запазя тишина поради гражданския претендент Борис Бонев от "Спаси София ", съобщи Манолова, само че продължи да приказва.

Тя обаче бе нарушена от водещата Димитрина Чешмеджиева, която разясни за какво от публичната медия са поканени точно тъкмо тези претенденти и какви са разпоредбите.

"В предаването има написани правила, могат да се поканят единствено четирима души и това са претендентите, които получават максимален % съгласно социологическо изследване ", отвърна водещата на "Референдум ".

Манолова отвърна, че има писани правила, само че значими били и моралните и Борис Бонев трябвало да участва на дебата. Кандидатката, подкрепена от Българска социалистическа партия, продължи да приказва и по време на 30-те секунди.

Това обаче провокира подигравателен коментар от претендентът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки: "Вие не мълчите доста! ".

"Най-категоричен образец за нарушени правила са публичните поръчки. Повечето публични поръчки наподобяват на свирен мач ", заприказва Манолова, само че бързо беше контрирана с този ѝ аргумент, защото бе посочено от останалите участници, че Калоян Паргов е основна фигура в общинския съвет.

Бившата омбудсманка получи и още една подигравка в лицето на Джамбазки. На опита ѝ да се опита да разяснява градския превоз в неговото време, претендентът на Вътрешна македонска революционна организация я сряза.

"Госпожо Манолова, нито ви прекъсвах, нито ви репликирах, само че в случай че желаете мога да проведем един спор, само че не съм сигурен, че ще го спечелите ", обърна се към нея Джамбазки.

Последва нов гаф от страна на някогашния омбудсман след заложен въпрос от съперника й Ангел Джамбазки. Кандидатът на Вътрешна македонска революционна организация я попита кои номера рейсове вървят до Бухово и Негушево. Игнатов от уточни №20, а Манолова добави и №22. С отговорите си двамата се изложиха, защото Джамбазки изясни, че Негушево се намира в община Горна Малина и до такава степен не вървят рейсове, а до Бухово вървят линии №90 и №117.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР