В Димитровградско фермерите вече са въвели част от превантивните мерки

...
В Димитровградско фермерите вече са въвели част от превантивните мерки
Коментари Харесай

В Димитровградско животновъди са въвели мерки за биосигурност

В Димитровградско фермерите към този момент са въвели част от превантивните ограничения за запазване на стадата от чумата по дребните преживни животни. Това е открил зам.-областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова на среща с животновъди в димитровградското село Голямо Асеново, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

По самодейност на регионалната администрация от два дни представители на Агенцията по храните и ветеринари обикалят региона за профилирани диалози с животновъди във връзка рекомендациите за биосигурност против епизоотиите.

Д-р Здравкова и екипа от експерти са се срещнали със стопаните от селата Добрич, Голямо Асеново и Радиево. Присъствали са и двамата най-големи животновъди от село Узунджово, община Хасково. "Заболяването е извънредно съществено. Абстрахирайте се от спекулациите и политизирането на казуса. Вземете всички защитни ограничения, тъй като един път влезнала на наша територия, чумата ще унищожи целия бранш ", е предизвестила доктор Здравкова.

Обиколката на експерти из региона и срещите с животновъди ще продължат до края на седмицата, прецизират от държавната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР