В диалог и сътрудничество с вас ще работя за извеждането

...
В диалог и сътрудничество с вас ще работя за извеждането
Коментари Харесай

Президентът критикува и управляващите, и опозицията, и хората - за примирението им

" В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване ", сподели президентът в " послание към народа "

© Надежда Чипева Още по тематиката
Кой желае да стане дипломат

Президентът Румен Радев и министърът на външните работи Екатерина Захариева водят тежки диалози за дипломатическите назначения
24 авг 2018
Президентът спря противоречиви промени в Административнопроцесуалния кодекс

Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание ограничението на обжалването и по-високите такси
31 юли 2018 В изказване към народа във връзка новия политически сезон, което продължи по-малко от 10 минути, президентът Румен Радев загатна още веднъж, че е подготвен да работи за основаването на управническа опция. " В разговор с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност на развиване ", съобщи той най-после.

Експозето му стартира с изброяването на проблемите от последните месеци - срутва на Търговския указател, отнемането на застрахователния лиценз на " Олимпик ", които той дефинира като " пробиви в държавността ". Към това добави намалелите задгранични вложения, както и " лобистките текстове, които ерозират остатъчното доверие в Народното събрание ". " България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави от кавги ", съобщи президентът. Според него " оставките към този момент не са решение, а бягство от отговорност. " " Авторитаризмът не е бъдещето на България ", твърди Радев.

В същото време съгласно него " нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност ". Радев твърди, че " виновното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото ". А опозицията - парламентарна и извънпарламентарна - да се концентрира в " ускорено създаване на безапелационна опция ".

Той укори и " примирението на болшинството ", което разрешава да съществуват систематичните проблеми - корупцията и несправедливостта.

" Предстоят ни месеци на политическо изпитание, в което всички - жители и политици, имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решение ", предизвести Радев.

И даде обещание: " Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване. "

През април, по време на лекция в УНСС, президентът за пръв път насърчи основаването на политическа опция. " Ако разочарованието на хората от политическото статукво продължи да пораства, ще бъдем очевидци на основаване на нови партии и аз ще схвана тези български жители ", сподели тогава той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР