В действителност часовниците ни в момента се движат с час

...
В действителност часовниците ни в момента се движат с час
Коментари Харесай

Смяната на часовото време: полезна преди, сега – не толкова

В реалност часовниците ни сега се движат с час напред от действителното време. Това е поради лятното часово време, с което от дълго време сме привикнали. През последните години от ден на ден се ускоряват подозренията за изгодата от промяната на часовника два пъти годишно, съобщи бТВ.

Късно нощес завърши допитването в целия Европейски съюз, проведено от Еврокомисията – какво мислят жителите на 28-те по този въпрос. Резултатите ще станат известни по обед.

Всяка последна неделя на месец март жителите на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и още няколко огромни страни, местят стрелките с един час напред. А в последната неделя на октомври – с един час обратно.

Това става за първи път в Германия, в тежките години на Първата международна война. Идеята е да се пестят енергийни запаси и човешка сила. Тази процедура последователно се вкарва и в останалите европейски страни, както и в Северна Америка и Съветския съюз.

С годините от ден на ден се прокрадват подозрения за изгодата от сходна промяна. Икономисти акцентират причини, че икономическата изгода не е кой знае какъв брой значима. Други са загрижени за нарушаването на естествения биоритъм на организма.

В резултат, дебатите доведоха до гласуването на резолюция в Европейския парламент, приканваща Комисията да изследва причините „ За ” и „ Против ”. Допитването до жителите няма силата на референдум, а е единствено изследване на настройките. За да се стигне до анулация на лятното часово време, би трябвало да има гласоподаване в Европарламента, както и единодушието на всички държави-членки.

„ Икономическите изгоди от това разбъркване на времето са мислени ”, разяснява в студиото на „ Тази заран ” предприемачът Васил Василев.

Той уточни, че преди век отношението сред цената на киловатчас и цената на минута здраве е било друго.

„ Обстоятелство, че по-голяма част от хората са за превъзмогване на този проблем демонстрира, че хората не са съгласни, не го одобряват, то им пречи ”, безапелационен беше Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР