В Девин измиха центъра и улиците на кв. „Врътлек“ с

...
В Девин измиха центъра и улиците на кв. „Врътлек“ с
Коментари Харесай

В Девин мият улиците с шампоан

В Девин измиха центъра и улиците на кв. „ Врътлек “ с шампоан на Цветница. „ Договорихме се с компанията да мият улиците след края на зимния сезон без да се заплащат спомагателни средства, сподели зам.-кметът Владимир Солаков.
Той, кметът на общината Красимир Даскалов и общински чиновници се наеха да събират отпадъци в региона на същия квартал, чиито улици следва да се асфалтират с целеви средства от страната.


„ Кандидатствахме по втория банкет на Програмата за развиване на селските региони. Най-напред получихме утвърждение за създаване на многофункционална спортна площадка в кв. Настан за към 100 000 лв.. И единствено преди няколко дни получихме и утвърждение и на второто ни предложение - за създаване и реорганизация на улица в кв. „ Врътлек “, свързваща квартала с републиканската пътна мрежа. Тя ще бъде един различен път при усложнения за главния или особени обстановки, затрудняващи трафика по основната входна артерия. Улицата, което ще се построява, е на стойност към 1 000 000 лв.. Обяваваме социална поръчка и се надявам, в случай че няма обжалване, до края на лятото да стартират строителните действия “, изясни кметът.

Докато управниците и чиновниците чистеха, към самодейността им се причисли и 10-годишният Марти.
„ Когато на деца като Марти им даваме образец със личните си дейности, те се научават да им е чисто. Гордея се, че имаме такива деца – те са бъдещите жители на общината. Родителите му очевидно го възпитават в почитание към общата благосъстоятелност, което е същински образец за подражателство. Акцията ни не е за да почистим изцяло през днешния ден, а да дадем образец, изключително на децата, по какъв начин желаеме всички да ни е чисто. И, ето, че има резултат “, разяснява кметът.
В поддръжка на пролетната акция за разчистване се включи и личният състав на болничното заведение, които обраха боклуците, разхвърлени към лечебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР