В Deutsche Bank ще бъдат извършени важни промени, убеден е

...
В Deutsche Bank ще бъдат извършени важни промени, убеден е
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Deutsche Bank: Голяма част от банковите служители ще бъде заменена от роботи

В Deutsche Bank ще бъдат осъществени значими промени, уверен е Джон Крайън.

© Johannes Eisele Още по тематиката
Китайски компании са се пробвали да купят дял в Allianz

Различните диалози за вероятно партньорство са се провели по-рано тази година, само че са завършили без правенето на публична оферта, твърди Reuters
7 сеп 2017
Европейските тържища започнаха седмицата с напредък
14 авг 2017
Deutsche Bank изпадна от топ 15 банките по ръководство на активи

Германската банка заема 16-о място за 2016 година в ранглиста на Scorpio Partnership
7 авг 2017

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank Джон Краян предизвести, че огромна част от чиновниците в банките ще бъдат съкратени и сменени от роботи, оповестява Financial Times. Той прикани сътрудниците си да бъдат в подготвеност за революционни промени, тъй като доста от чиновниците, които работят като роботи, ще бъдат сменени от " същински роботи ".

Крайън упорства за автоматизация на банките

На конференция във Франкфурт през предходната седмица Краян съобщи, че огромен брой от счетоводителите ще бъдат съкратени вследствие на автоматизацията. Германската банка към този момент освободи 9000 фрагменти, като това беше част от тактиката на 5-годишния проект за преструктурирането й.

" Истината е, че не са ни нужни толкоз доста хора, а в банките има хора, които работят като роботи, само че след време ще разполагаме с роботи, които работят като хора ", изясни Крайън. Той е последовател на концепцията за въвеждането на софтуерни нововъведения в банките, като счита, че това ще промени банковата промишленост. Той показа, че това, с което разполагат, " е положително, само че няма да е нужно в бъдеще ".

Според изпълнителния шеф на Commertzbank Мартин Цилке дигитализацията постоянно е била измежду водещите тематики наедно с тематиката за загубата на работни места. Той счита, че в случай че се взимат верни решения, приходите ще останат на положителни равнища и няма да са нужни съкращения.

ЕЦБ и Deutsche Bank

Министърът на финансите в Германия Волфганг Шьобле съобщи посредством видеовръзка на конференцията, че към този момент и отвън финансовия бранш се приказва за автоматизация, само че не съумя да дефинира дали Краян би трябвало да смята намаляването на личния състав в Deutsche Bank за опасност или за вяра.

В края на събитието изпълнителният шеф на Deutsche Bank още веднъж съобщи, че ерата на евтините пари в Европа би трябвало да бъде спряна макар повишаването на еврото. Краян добави, че дейностите на ЕЦБ слагат неговата и европейските банки в неравностойно състояние по отношение на конкурентните групи от Съединени американски щати. Това не е първият спор на ползи сред Deutsche Bank и ЕЦБ. Миналата година Краян твърдеше, че " паричната политика на европейската банка е опасност за Европа и може да докара единствено до краткосрочна финансова непоклатимост ". Той приключи с думите, че броят на банките в Европа би трябвало да бъде понижен и за тази цел е нужно да се извършат сливания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР