В детството нашите родители, особено бабите и дядовците ни, непрекъснато

...
В детството нашите родители, особено бабите и дядовците ни, непрекъснато
Коментари Харесай

Дори не подозирате какво може да се случи с организма ви, ако ядете чесън всеки ден

В детството нашите родители, изключително бабите и дядовците ни, непрестанно ни караха да ядем чесън, с цел да не боледуваме и да растем здрави. И бяха прави. 

Чесънът е извънреден артикул, който съдържа протеини, въглехидрати и повече от 400 биологично дейни детайла, измежду които витамини, минерали и органични киселини, осигуряващи пълноценна и хармонична работа на целия организъм.

Толкова доста сме привикнали с това растение, че даже не подозираме какъв брой неповторимо е то. Чесънът е чудесно средство, с което можем сполучливо да преборим първите признаци на настинка. Но лечебните му свойства са доста по-големи, в сравнение с допускаме.

Днес от  jenata.blitz.bg  ще ви разкажем за какво е нужно да ядете чесън всеки ден, даже в случай че нямате никакви проблеми с имунитета. 

Ще станете по-желани 



Колкото и необичайно да звучи, чесънът прави мъжете по-привлекателни. Винаги се е считало, че миризмата му отблъсква всякакво предпочитание за връзка. Но скорошни проучвания потвърждават, че това не е тъкмо по този начин.

Истината е, че с цел да се хареса на една жена, мъжът би трябвало да изяде няколко скилидки чесън 12 часа преди срещата. Оказва се, че дамите напряко си губят мозъка по аромата, който излъчва тялото на мъж, който е ял чесън. Учените към момента не могат да обяснят този феномен. Не е изключено това да се дължи на антибактериалните свойства на това растение: с помощта на него миризмата на потта не толкоз остра. 

Имунитетът се покачва



Чесънът защищава от вируси и настинки -  с това са били наясно и нашите баби. Но в този момент и учените  потвърдиха националната мъдрост: с цел да не се разболяват през зимата, би трябвало постоянно да ядете чесън! В това растение се съдържат куп витамини, потребни масла и аминокиселини. Както и алицин - органично съединяване, което убива бактериите и гъбичките.

За да може чесънът да ви защищава от заболявания, би трябвало да го консумирате пресен. Алицинът се образува единствено при механичното разрушение на растителни кафези. Когато цялостта на скилидките бъде нарушена, неговите съставни елементи се смесват и образуват антимикробно съединяване. А нагряването убива съвсем всички потребни свойства на чесъна. 

Кръвното ви налягане ще бъде в норма



Ако страдате от високо кръвно, наложително включете чесъна в дневното си меню. Той разширява кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Така с изключение на от високото кръвно, ще се спасите и от главоболието и нарасналото натоварване на сърцето.

За да преборите сполучливо хипертонията, би трябвало да ядете по 4 скилидки чесън на ден. Освен това чесънът понижава равнището на " неприятния " холестерол в кръвта с до 10-15%, което снижава риска от сърдечни болести или инсулт съвсем на половина.

Добре е да знаете, че този способ не може да се употребява като единствена терапия против високото кръвно и преди да употребявате чесън или хранителни добавки на негова основа, би трябвало да се консултирате с лекаря си.

Паметта ви ще се усъвършенства доста



Ние изгаряме храна и О2, в подмяна на което произвеждаме сила. С течение на времето този развой унищожава клетките: кожата става отпусната, а мозъкът - не е толкоз изострен, както преди. Антиоксидантите се борят против несъразмерното окисление и ни оказват помощ да съхраним младостта си. 

Фармацевтичните компании продават биодобавки с антиоксидантни против баснословни суми. А в елементарния чесън се съдържат куп съставни елементи, които предотвратяват стареенето на мозъка. С помощта на чесъна възрастните хора могат да избегнат болестта Алцхаймер, а по-младите - да подобрят доста паметта си и работата на мозъка. Всичко, което би трябвало да извършите, е постоянно да ядете чесън. 

Повишаване на издръжливостта



Чесънът кара сърцето и мускулите да работят по-ефективно. Ако се занимавате със спорт, потреблението на чесън ще усъвършенства резултатите ви.

В антична Гърция, където не са чували за допинг, са хранели олимпийците с чесън, а те са тичали доста по-добре от противниците си. Между другото, този артикул ще бъде потребен и за хора, които са надалеч от спорта: той облекчава умората, усъвършенства продуктивността и оказва помощ да оцелеете през студения сезон.

Косата и кожата ви ще бъдат в норма



Благодарение на чесъна косата става по-дълга, гъста и даже може да излекувате фокалната плешивост. За да постигнете този резултат обаче, трябва да го нанасяте непосредствено върху скалпа си.  За благополучие, производителите на козметика са се научили по какъв начин маслата им да не смърдят на това растение. 

Клетките, които са виновни за обновяването на кожата, също реагират доста добре на чесъна. Достатъчно е да ядете по 2 скилидки чесън на ден, с цел да регулирате производството на натурален колаген и еластин. 

Компонентите, които се съдържат в чесъна, защищават и от фотостареене. Слънчевите лъчи няма да изсушат кожата ви, в случай че похапвате повечко чесън.

Зъбите ви ще спрат да боледуват



Благодарение на антибактериалните си и противогъбични свойства чесънът е извънредно потребен за устната празнина. Той убива нездравословните микроби, които образуват отлагания и лекува възпалените венци. Освен това намалява риска от кариес.

Редовната консумация на чесън ще ви избави от честите визити в зъболекарския кабинет. 

Ще започнете да слабеете 



За тези, които деликатно наблюдават за фигурата си, този артикул е доста потребен! 

В резултат на комплицирани химични реакции аджоенът задейства специфични ензими в кръвта и унищожава мастните натрупвания. Напълно е допустимо в най-скоро време да бъде основано лекарство срещу затлъстяване от  най-обикновен чесън.

При небалансираната диета чесънът блокира бързото качването на килограми. Излишните калории, постъпващи в организма поради неправилното хранене, бързо ще бъдат изгорени. Ако има задоволително чесън, несъмнено.

Противопоказания



Добре е да имате поради, че дори и тази суперхрана си има противопоказания. В някои случаи чесънът може да бъде доста рисков. Лекарите не предлагат на бременните и дамите, които кърмят, да ядат доста чесън. Децата до 7-годишна възраст също би трябвало да го употребяват умерено. 

2 седмици преди планова операция  не би трябвало да ядете чесън. Той разрежда кръвта и може да провокира кръвотечение. 

Лекарите споделят, че здравият човек може без терзания да употребява до 4 скилидки чесън на ден и да се усеща отлично. А вие добавяте ли чесън към ястията, които приготвяте, или се страхувате от острия му аромат? 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР