В детска възраст се занимава с балет и художествена гимнастика.

...
В детска възраст се занимава с балет и художествена гимнастика.
Коментари Харесай

Камелия Тодорова: Прекалено много се раздавах, не бях добър актьор в живота

В детска възраст се занимава с балет и художествена гимнастика. У тях се е говорило на френски, само че в юношеска възраст Камелия отхвърля и взема решение сама да стартира да учи британски език. От майка си наследява любовта към класическата музика, пластиката и спорта, а от татко си - към непознатите езици, джаза и киното.

Камелия Тодорова мечтаела да бъде проектант доста преди да нападна театралната и музикалната сцена. Завършва Техникум по вътрешна архитектура и дървообработване. Първите й изяви на сцена като актриса са в интервала 1972 - 1975 година с пробната театрална натрупа “4+4” на режисьора Николай Георгиев.

Днес тя с усмивка си спомня за какво е била скъсана на един от приемните кръгове във ВИТИЗ - не съумяла да се превъплъти безапелационно в партизанка. За изпитите я приготвя самият Методи Андонов, който е наясно с гениите й още от “Козият рог”, където тя е в миманса, само че остава цялостен месец с екипа, с цел да попива всичко, което се случва пред и зад камерите.

“Киното е моята огромна обич - още от дете, когато с татко ми гледахме всички нови филми”, връща лентата Камелия. Най-известната й роля е в “Търновската царица” на Янко Янков - божествено красивата Камелия партнира
на Стефан Данаилов

Започва да учи пеене в Естрадния отдел на Националната музикална академия при Ирина Чмихова. Завършва през 1976 година Повлияна от пианистите Сашо Мирев и Марио Станчев, Камелия се насочва към джаза.

Дебютира на Втория обзор на българските джазови оркестри в зала “Универсиада” с квинтета на Людмил Георгиев, а година по-късно печели втора премия на състезанието за млади джаз артисти в Люблин, Полша, както и специфичната премия на името на Дюк Елингтън.

 Със Стефан Данаилов в "Търновската кралица "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР