В детска градина в Синдзян-уйгурския автономен район еднометров робот помага

...
В детска градина в Синдзян-уйгурския автономен район еднометров робот помага
Коментари Харесай

Робот помага на учителите в детска градина в Синдзян

В детска градина в Синдзян-уйгурския самостоятелен регион еднометров робот оказва помощ на учителите в образованието, игрите и даже приспиването на децата, предава bulgarian.cri.cn.

Той се споделя Сяопин и е създаден от пекинската компания за интелигентни роботи „ Evolver ". Това е повсеместен робот, който е с списък от пет типа образователни стратегии, измежду които по изкуства, за прочувствен коефициент и научни опити. Негова цел е да облекчи натиска върху учителите от повтарящи се отговорности, с цел да може те да имат повече време да наблюдават за прочувственото положение и здравето на децата, сподели шефът на операционния център на компанията в Синдзян.

Сяопин е оборудван с прожекционен уред на гърба и табла на гърдите, предопределена за сервирането на чай и храна. Той работи освен като преподавател, само че и като сътрудник в игрите.

Родителите приветства плана като означават, че децата са по-спокойни в часовете, тъй като роботът притегля вниманието им и им преподава материала по елементарен и наличен метод.

През последните години Синдзян-уйгурският самостоятелен регион вкара разнообразни стратегии за образование на деца с изкуствен интелект. Детският център за образование „ Санлян " в Урумчи да вземем за пример предлага часове по роботика и програмиране за деца на възраст сред 4 и 16 години, сподели шефът му Джан Дзин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР