В детска градина Осми март , която се намира в

...
В детска градина Осми март , която се намира в
Коментари Харесай

Скандална фирма поема нова обществена поръчка

В детска градина " Осми март ", която се намира в " Кючук Париж ", не престават да чакат майстори, въпреки че още преди една година Община Пловдив разгласи социална поръчка за главен ремонт на стойност 377 500 лв., или 453 000 лв. с Данък добавена стойност. Ремонтът трябваше да се извърши по обичаната за администрацията скица - инженеринг, т.е. определената компания да изготви план и да извърши строително- монтажните работи.

Но и до през днешния ден покривът на забавачката тече, а кухнята е неразрешена за подготвяне на храна със заповед на РЗИ, по тази причина децата се обслужват на кетъринг. На последната сесия общинската съветничка от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Нина Гьошева направи публично запитване до кмета Иван Тотев по кое време ще стартира ремонтът. Той обаче не беше в залата и занапред ще дава отговор документално.

" Един от парадоксите е, че през 2018 година за ДГ " Осми март " в бюджета имаше пари, а тази година не е плануван нито лев. Продължава неприятната процедура да се организират публични поръчки, за които не е обезпечено финансиране. Администрацията на Община Пловдив би трябвало да каже каква е повода ", недоумява кметът Борислав Инчев. Миналия понеделник съветниците от Вътрешна македонска революционна организация внесоха предложение до градоначалника за разпределяне на 453 000 лв. за ремонт на " Осми март ". Надяваме се, че на идната сесия на 16 май парите ще бъдат гласувани, акцентира районният кмет.

От документите за социална поръчка се вижда, че за ремонт на забавачката са кандидатствали шест компании. Четири от тях са отстранени с разнообразни претекстове - непълна документи, механически пропуски, незащитена цена. От търга са отпаднали ГУСВ, " Стосин 2010 " и " Строй - Янко Славчев ".

Комисията класира останалите двама участници, като дава първо място на пазарджишката компания " Термикс Европейски Съюз ", а второ - на " Ева 73 ". " Термикс Европейски Съюз ", нашумяла през предходната година с несполучливото саниране на Английската гимназия, дава обещание в офертата си да извърши проектирането и ремонта в период от 75 дни против 300 112 лв. без Данък добавена стойност. Същият период от 75 дни е офериран и от " Парсек Груп ", само че цената е по-ниска - 299 999 лв.. Тази компания обаче е отстранена от търга с претекст на комисията, че не е съумяла да отбрани пред комисията препоръчаната стойност на ремонта.

На второ място е класирана " Ева 73 " със период 140 дни и цена 345 311 лв.. С нито една от двете компании не е подписан контракт за главен ремонт на ДГ " Осми март ". В протоколите е записано, че на спечелилия " Тремикс Европейски Съюз " е изпратено съобщение, само че писмото се е върнало назад в общината, тъй като компанията не е открита на посочения адрес. След приключването на периода комисията кани втората в ранглиста компания " Ева 73 ", само че и тя не се отзовава.

Случаят с ДГ " Осми март " е пропуснат, плануваните в миналогодишния бюджет средства не са трансферирани за тази година, каквато процедура се ползва, нова поръчка не е оповестена. " Не знам каква игра се играе, само че детската градина има потребност от ремонт и ние настояваме средствата да бъдат обезпечени ", разяснява Борислав Инчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР