В Десетото юбилейно издание на ретро парада в Бургас ще

...
В Десетото юбилейно издание на ретро парада в Бургас ще
Коментари Харесай

Близо 200 автомобила и 20 мотоциклета ще се включат в ретро парада в Бургас

В Десетото юбилейно издание на ретро парада в Бургас ще се включат близо 200 типичен автомобила и 20 мотоциклета от България, Сърбия, Хърватия, Словения, Русия, Чехия. Събитието ще се организира пред Пантеона в Морската градина и се организра от Автомото клуб " Ретро ", който тази година също отбелязва 10 години от основаването си.

Специално за юбилея идва един от учредителите му - артистът Асен Блатечки. Ще го забележим зад кормилото на Mazda Luce, в която са снимани част от сцените на нашумелия филм " Бензин ".

В специфична Алея на славата ще бъдат подредени деветте автомобила и мотоциклета, печелили огромните награди от ревютата до в този момент. Аниматори, облечени в костюми от 40-те години на предишния век ще описват историите на достоверните коли. Посетителите ще имат опция и да се снимат с колите-уникати в компанията на госпожите и господата от предишното.

Любителите на ретро возилата ще видят още дебют на американски рейс, модифициран в кемпер за бургаски колекционер. За първи път в Бургас свои коли ще показа колекционер от Велико Търново. Той идва с Мерцедес " Понтон " - кабриолет и Хонда, наричана в Страната на изгряващото слънце " японското ферари ". Любопитна детайлност е, че колата е закупена в Италия от държанка на Берлускони.

И още любопитни изненади чакат посетителите на парада - в продължение на шест години Гено Иванов от Стара Загора реставрира американски " Студебейкър " от 30-те години на предишния век. Двигателят на хот роуда е 400 коня, харчи към 20 литра на 100 километра. Колата е 100 % уникат и е една-единствена численост в света.

Главният доктор на санаториума в Павел баня доктор Юри Гечев ще покаже най-интересните коли от сбирката си от соцвозила.

С нови реставрирани мотоциклети ще се показа притежателят на Музея на мотоциклета Георги Ганев от Свети Влас. Компания ще му прави неповторим мотор-триколка, благосъстоятелност на чешки жител.

Тази година за първи път ще бъдат раздадени две огромни награди - на Община Бургас и на автомото клуб " Ретро ". Всеки участник ще получи и специфичен сборник, подготвян в продължение на 8 години от един от най-запалените ретро колекционери Николай Корудерлиев.

По традиция, началото на ревюто е от 10 часа на 1 юли (събота), пред Пантеона. Награждаването ще стартира в 14 часа. От 15.00 часа ретро колите ще създадат парадна обиколка из Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР