В дерби от 10-ия кръг на Ла Лига Атлетико Мадрид

...
В дерби от 10-ия кръг на Ла Лига Атлетико Мадрид
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид наказа Барселона, Пике се контузи

В дерби от 10-ия кръг на Ла Лига Атлетико Мадрид победи Барселона с 1:0. Победното попадение пристигна в края на първото полувреме, а негов създател беше Караско. След този триумф момчетата на Диего Симеоне заемат второто място в класирането с актив от 20 точки. Каталунците са на 10-ото място с 11.

Още в 3-ата минута Гризман получи опция да стреля след пас отдясно на Дембеле, само че топката мина над вратата. Две минути по-късно отличен изстрел на Саул накара Тер Стеген да демонстрира какво може под рамката и да избива в корнер, само че след неговото осъществяване не последва заплаха за вратата на каталунския отбор.

Йоренте изстреля същински снаряд в 12-ата минута на дуела, само че топката нацели напречната греда на вратата на Барселона.

В идващите минути и двата отбора търсеха пътя към вратите на противника, само че чисти голови положения липсваха. В 41-ата минута на дуела Меси излезе очи в очи с Облак, само че ъгълът не беше изключително добър и вратарят на "дюшекчиите " се оправи и улови кълбото.

В края на първото полувреме след неточност в защитата на Барселона, Караско съумя да накаже вратаря на гостите, който излезе да го пресреща и откри резултата в опразнената врата.

Атлетико Мадрид стартира устрелно второто полувреме и сътвори няколко рискови офанзиви към вратата на Тер Стеген, само че този път за разлика от края на първата част защитата на Барселона се оправи. Барселона сътвори две рискови офанзиви посредством Ленгле, който не съумя да накаже Облак, а домакините отвърнаха с опит за рискова офанзива на Жоао Феликс.

В 62-ата минута на мача Жерар Пике получи травма и трябваше да напусне терена наложително, след конфликт със съперников състезател, на негово място влезе Дест. Три минути по-късно Дембеле стреля към вратата на Атлетико, само че нямаше нищо съществено за Облак.

От директен свободен удар в 80-ата минута на срещата Меси опита да сътвори неприятности за Облак, само че топката беше отклонена в корнер, след осъществяването му не последва заплаха за вратата на Атлетико. Две минути по-късно Гризман стреля чудесно с глава, само че Облак улови топката.

В края на дуела Барселона опита да стигне до равенството, само че това не се получи и Атлетико взе триумфа.

Атлетико Мадрид - Барселона 1:0
голмайстор: 1:0 Караско (45)


Ето и съставите на двата отбора:

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Ферейра Караско (90-Фелипе), Кореа, Кондогбиа (84-Кореа), Коке, Саул, Йоренте (73-Диего Коста), Жоао Феликс (84-Лемар)

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР