В деня, в който здравният министър Кирил Ананиев оповести, че

...
В деня, в който здравният министър Кирил Ананиев оповести, че
Коментари Харесай

Много от спешните медици без бонуси от 1000 в.

В деня, в който здравният министър Кирил Ананиев оповести, че стартира изплащането на спомагателните по 1 000 лева на доктор, занимаващ се с лечение на пациенти с ковид, се появиха и първите рецензии към подбора на лицата, които ще получат тези средства.
Лекари от пазарджишката незабавна помощ обявиха, че са афектирани, защото от общо 250 души, които работят там, единствено 25 ще вземат обещаното заплащане.

Причината за това е, че заделените за тази цел средства от към 2 милиона лв. са предопределени единствено за медицински и немедицински личен състав, взел директно присъединяване в битката с вируса. Парите, по думите на министър Ананиев, се разпределят сред към 30 лечебни заведения, а броят на лекарите, които ще получат бонуса към заплатите си, зависи от броя на инфектираните.

Доказаните случаи на заболели от COVID-19 в Пазарджик, към този момент са 7, точно това е повода и единствено 25 лица от Центъра за незабавна помощ да вземат добавката.

„ От началото на оповестеното изключително състояние незабавните центрове в страната са едни от най-натоварените звена в системата. Посещенията на адреси са се нараснали в пъти, защото това са хора под карантина, “ изяснява от своя страна, лекар Благовеста Стоянова и добавя, че тя и сътрудниците й няма по какъв начин да знаят дали лицата, които преглеждат са с ковид, или не, тъй като при тях няма проби. Това поставяло всички от Спешна помощ под опасност, най-после обаче излизало, че парите ще отидат единствено при дребна част от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР