В деня, в който Висшият съдебен съвет гласува за втори

...
В деня, в който Висшият съдебен съвет гласува за втори
Коментари Харесай

В деня на избора на Гешев прокуратурата обяви, че няма да започне разследване срещу него

В деня, в който Висшият правосъден съвет гласоподава за повторно кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, държавното обвиняване отхвърли да образува следствие против него. Сигнал против Гешев бе подаден от гражданското сдружение " БОЕЦ ". В него се твърдеше, че единственият претендент за основен прокурор е направил закононарушение против правораздаването, като е сключил съглашение с обвинени по дело за данъчни закононарушения.

Става дума за следствието " Недосегаемите ", почнало още по времето на Цветан Цветанов като вътрешен министър. То е за данъчни закононарушения и пране на пари. Гешев поема делото, откакто двама негови сътрудници са работили по него и в последна сметка се спогажда с обвинените. Според БОЕЦ Гешев е осуетил делото против един от обвинените.

Прокуратурата не намира данни за осъществено закононарушение, излиза наяве от известието на спецпрокуратурата, която ревизираше случая. До предходната година шеф на спецобвинението бе Гешев.

" Въз основа на осъществената персонална инспекция от наблюдаващия прокурор, на който е предоставена, на 11 ноември 2019 година е предписан отвод за
формиране на досъдебно произвеждане против Иван Гешев заради липса на каквито и да било доказателства за осъществено от него закононарушение.

Сигналът на " Боец " е учреден на обява на уеб страницата " Бивол ". Копие от отхвърли е изпратено и на жалбоподателите на посочения от тях адрес”, написа в известието на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР