В деня, в който се честват светиците София, Вяра, Надежда

...
В деня, в който се честват светиците София, Вяра, Надежда
Коментари Харесай

В деня на София: СО раздава награди за постижения в културата

В деня, в който се празнуват светиците София, Вяра, Надежда и Любов се празнува и празникът на град София.

Честванията започнаха сутринта с тържествената сесия на общинския съвет. На нея 13 души получиха званието почетен жител на София. Веднага по-късно беше отслужен водосвет и беше издигнато знамето на София.Тържествата продължиха с концерт пред „ Музея за история на София ", а сега в Народния спектакъл „ Иван Вазов " стартира церемонията по връчването на премиите на Столичната община за достижения в региона на културата. Там е репортерът ни Карина Караньотова, от която ще научим повече за атмосферата и гостите на събитието.

София

През целия ден в столицата настроението беше празнично.

Един от най-големите дарове за столичани през днешния ден беше стартирането на някои от главните булеварди, които бяха ремонтирани през лятото: бул. „ Арсеналски “, бул. „ Васил Левски “ ул. „ Цар Симеон II “ и Източната дъга на Околовръстното шосе.

В началото на октомври се чака да се пусне за придвижване бул. „ Пенчо Славейков “, само че ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев “ се бави, като се чака да се приключи при започване на месец ноември.
 Фандъкова: Честит празник на софиянци и на всички, които обичат София (СНИМКИ) Фандъкова: Честит празник на софиянци и на всички, които обичат София (СНИМКИ)
В Деня на София всички културни институти на Столичната община са с вход свободен. Вече стартира и тържественият водосвет и церемонията по издигането н...

Денят стартира с водосвет и издагането на знамето на столицата.
Йорданка Фандъкова, кмет на София& Истината е че градът са хората и по тази причина се веселя, че в последните години в града има задоволително вложения, с цел да може хората да имат добра работа, децата да имат все по-добри учебни заведения. Това е най-важното, благодаря на хората за търпението, разбирането и поддръжката. Все повече ще имаме потребност от включването на жителите в развиването на нашия град. Мими Николова, певица, почетен жител на София: Развива се доста добре и всички доста я харесват, чужденците споделят „ Вие не знаете, че живеете в един парадайс! “ Като се върви по улиците, толкоз е зелено, хора - честват, сякаш има фестивал!
Всеки миг ще бъдат отворени вратите на Народния спектакъл, където ще стартира церемонията по връчването на премиите на Столична община за ярки достижения в региона на културата.

Цялата гала ще бъде излъчена в ефира на Българската национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР