В деня, в който Районната прокуратура в София внесе обвинителен

...
В деня, в който Районната прокуратура в София внесе обвинителен
Коментари Харесай

Поредна жестокост над животно: Отрязазха ушите на малко куче в София

В деня, в който Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт против Захари Шулев - мъжът, тормозил кучето Мечо, от алармират за поредна свирепост над куче. В столичния квартал “Христо Ботев ” е намерено няколкомесечно куче, което е било в безпомощно положение и отрязани уши.

„ Получихме фотоси на съвсем обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болежка изплашено и шокирано. Животното незабавно получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е сериозно, по-скоро е трагично, тъй като случилото се е безчовечие ”, коментираСузана Мустафи, ръководителят на съдружие „ Респект към животните ”.

„ То е изпитвало страхотни страдания и е било в жестока мъка. Това потвърдиха и ветеринарите ”, изяснява Мустафи. Ушите му били отрязани с лозарска ножица. „ Хората, които подадоха сигнала, ни споделиха, че кварталът е пъкъл за бездомните животни и е цялостно със садисти ”, показва тя. Това не е било първият случай на принуждение в квартал “Христо Ботев ”

От полицията са обяснили за NOVA, че по случая е формирана кореспонденция и сега причинителите на жестокостта към кучето се търсят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР