В деня, в който преди 50 години Нийл Армстронг стана

...
В деня, в който преди 50 години Нийл Армстронг стана
Коментари Харесай

Новият екипаж пое към МКС в деня на стъпването на Луната

В деня, в който преди 50 години Нийл Армстронг стана първият човек, стъпил на Луната, трима астронавти поеха на задача към Международната галактическа станция. Експедиция 60 се състои от американец, италианец и руснак. Те би трябвало да дойдат на станцията след шестчасово пътешестване.

 © БГНЕС
Мисия като всяка друга. И единствена по рода си. До полетиш нагоре в деня на стъпването на Луната 50 години по-късно.
Лука Пармитано, астронавт от Европейската галактическа организация: Чувстваме се щастливи и късметлии, че можем да отпразнуваме това събитие по този прочут метод. Андрю Морган, астронавт от НАСА: Всяка задача е специфична, само че за нас нашата е изключително специфична.Александър Скворцов, космонавт от РОСКОСМОС: Два пъти сме били авариен екипаж. Сега това количествено струпване нека се трансформира в качество като първи екипаж. И да, малко сме напрегнати. Подготовката за всеки полет е доста интензивна.
Точно в 19.28 ч корабът Союз МС13 излетя с тримата на борда от космодрума Байконур.

За Андрю Морган това е първи полет в космоса. Александър Скворцов ще лети за трети път, а италианецът Лука Пармитано ще е за повторно на МКС и този път ще е пълководец на задачата.

Тримата са чудесно готови за по този начин наречените галактически разходки след дълги тренировки на земята. На МКС към този момент ги чакат тримата от досегашния екипаж.
 50 години след стъпването на Луната: Новата цел на учените е Марс 50 години след стъпването на Луната: Новата цел на учените е Марс
На днешния ден преди 50 години човечеството стъпва на Луната. На 20 юли 1969 година Нийл Армстронг изрича най-известната фраза в историята на космоса "Едн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР