В деня, в който Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския

...
В деня, в който Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския
Коментари Харесай

Шефът на британския парламент излиза в пенсия

В деня, в който Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз, страната се разделя с една от централните в сагата Brexit фигури. Както даде обещание по-рано, през днешния ден ръководителят на английския парламент Джон Бъркоу се отдръпна в пенсия.

Характерният пресипнал зов, с който приканва за ред в Народното събрание, завоюва на Бъркоу международна известност. А острият език и ярките му вратовръзки го направиха една от най-разпознаваемите фигури в английската политика.

 

Като юноша Бъркоу е тенисист номер едно на Англия. Астмата и ниският му растеж обаче го стопират от гонене на спортна кариера.

Избран за народен представител от Консервативната партия през 1997 година, през 2009 сътрудниците му го показват за " пръв измежду равни ". Оттогава Бъркоу неуморно играе ролята на съдия в разгорещените парламентарни диспути,  споделя за него телевизия Bulgaria ON AIR .

56-годишният Бъркоу ще остане в историята най-много с ролята си в дебатите за Brexit. Той не разреши нито на Тереза Мей, нито на Борис Джонсън да внесат за следващ път за гласоподаване подписаните от тях съглашения.

Заради отстояването си на парламентарните процедури си завоюва остри рецензии от страна на последователите на Brexit и даже опит да бъде отхвърлен от поста. Въпреки това в последния си работен ден Бъркоу е изпратен с почитания от всички политически групи.

 

Dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР